Bouw een barricade om je internetgeheimen met deze Android-functie

Apps Jeroen Kraak 19 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Je beschermt je telefoon met je leven, maar soms kun je niet voorkomen dat je ‘m even moet delen. Denk bijvoorbeeld aan een vriend die even moet bellen, of een vriendin die als Sherlock Holmes je telefoon aan het uitpluizen is. Toch kun je ongevraagde nieuwsgierigheid voorkomen op Chrome op Android.

Soms geef je jouw telefoon even uit handen. De beveiliging is er dan van af en dus kan iemand, als diegene dat wil, je hele telefoon uitpluizen. Zelfs je grootste internetgeheimen zijn dan niet meer veilig. Gelukkig komt Android nu met de ideale oplossing.

Je internetgeheimen bewaren op jouw Android-toestel

Als je anoniem wil internetten heb je natuurlijk jouw VPN aanstaan. Daarnaast schakel je over naar de incognito-versie van Chrome in om alle lijntjes te verbreken. Wil je de tabbladen in die modus beschermen, dan kan dat nu op een speciale manier.

Als je de functie hebt ingesteld, worden de tabs automatisch vergrendeld als je Chrome afsluit. Als je daarna weer de browser opent, zie je een grijs scherm met Ontgrendel Incognito als optie aan onderkant van het scherm. Als je de tabbladen weer wil openen, moet je dat doen met je vingerafdruk. Heb je dat niet op je Android-telefoon? Dan kun je gebruikmaken van een pincode. Alleen is een vingerafdruk natuurlijk wel unieker.

Google Chrome Android
De Chrome browser (Afbeelding: Pexels / Deepanker)

Zo doe je dat in Chrome

Overigens gaat dit niet automatisch, want de functie zit nog wat verstopt in Chrome. Je zult dus de privacy en veiligheidsinstellingen moeten aanpassen. Hiervoor tik je het volgende adres in de browser: chrome://flags/#incognito-reauthentication-for-android. Daarin kun je ‘m aanzetten.

Toch is de Chrome-functie op Android niet helemaal nieuw. Het lijkt een beetje op de biometrische vergrendelings-ondersteuning die Google in 2020 voor de Drive-app introduceerde. Hiermee konden gebruikers de app openen door middel van Face ID of Touch ID. Nu is het op deze manier dus mogelijk op Android. Je kunt Chrome hier downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen