He-le-maal klaar met Strava? Zo verwijder jij je account definitief!

Tech Sabine Schults 19 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Strava is een van de meest gebruikte fitness-apps, maar misschien is het niet helemaal jouw ding. Wil je jouw Strava-account voor eens en altijd verwijderen? Zo doe je dat!

Ben je een fanatieke hardloper, maar wil je Strava niet langer gebruiken? Dan kun je jouw account net zo goed voorgoed verwijderen en vervolgens de app van je telefoon halen. WANT-redacteur Sabine legt je graag uit hoe je dit doet.

Strava-account verwijderen

Heb je nog een actief abonnement op Strava, dan is het wel zo handig als je deze eerst even stopzet. Ga naar je browser, log in en ga naar Instellingen en vervolgens Mijn account om je abonnement te annuleren. Op deze pagina vind je ook de mogelijkheid om je Strava-account te verwijderen. Eventueel kun je ook de data van je account downloaden.

Druk onder het kopje Download of verwijder je account op Aan de slag en volg de stappen. Nadat je op Dien verzoek in voor verwijderen account drukt, ontvang je een e-mail waarmee je jouw account definitief kunt verwijderen. Je kunt je Strava-account ook verwijderen in de smartphone-app zelf. Open de instellingen via het tandwiel-icoontje en druk onderin op Verwijder je account (op iOS moet je eerst op Help drukken).

Strava account verwijderen
(Afbeelding: Strava)

Wordt al mijn data verwijderd?

Strava zegt dat je privégegevens en de routes die aan je account gekoppeld zijn, worden verwijderd. Openbare segmenten en routes vallen hier niet onder. Strava heeft namelijk een ‘eeuwige licentie’ op de routes die je zelf openbaar hebt gemaakt, ook nadat je jouw account verwijdert.

Als je dit niet wil, moet je deze openbare routes dus verwijderen voordat je definitief afscheid neemt van je Strava-account. Je kunt openbare segmenten en routes verwijderen door bij ‘Kaarten’ op ‘Segmenten’ of ‘Routes’ te drukken en ze vervolgens één voor één te verwijderen.

Fit met Android: 5 geweldige fitness apps die je eens moet proberen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen