Verborgen YouTube-features tillen het platform naar een hoger niveau

Apps Sam Dille 18 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Zelfs met voortdurende bedreigingen van TikTok, blijft YouTube de voorkeurskeuze van veel gebruikers. Google maakt de YouTube-ervaring steeds beter dankzij nieuwe privacy-functies en doordachte add-ons.

Maar zelfs de meest doorgewinterde YouTube-gebruiker is nog niet op de hoogste van alle features dat het videoplatform te bieden heeft. Daarom geeft WANT je vijf verborgen YouTube-functies die je ervaring nog beter maken.

Maak YouTube een stuk beter met hulp van deze heerlijke functies!

Om een koning te worden in YouTube hoef je echt geen techneut te zijn. Alle tips zijn makkelijk vindbaar en vereisen niet veel tijd. En wil je nou nog een uitgebreidere uitleg? Bekijk dan de (YouTube-)filmpjes onder het stappenplan. Veel succes!

#1 Stel een herinnering in om een pauze te nemen

Het is je vast wel eens overgekomen dat je een stuk langer op YouTube bleef hangen dan eigenlijk de bedoeling was. Het overkomt de besten! Voordat de intelligente algoritmes van YouTube je verleiden om meer video’s te bekijken en je dag te bederven, kun je een herinnering instellen om een pauze te nemen.

Dit doe je door eerst op je profielfoto in de rechterbovenhoek te drukken en je instellingen te openen. Selecteer daarna Algemeen en schakel Herinner me eraan om een pauze te nemen in. Kies tot slot een tijdsindicatie en vergeet deze niet te bevestigen.

#2 ‘Bevries’ je zoekgeschiedenis

YouTube gebruikt je zoek- en kijkgeschiedenis om videoaanbevelingen te geven in de homefeed. Maar stel dat iemand anders je YouTube-account gebruikt op je smart-tv of -tablet. Dan wil je natuurlijk niet dat die filmpjes je algoritme verpesten.

In dat geval kun je jouw zoekgeschiedenis tijdelijk pauzeren en jezelf redden van irrelevante videoaanbevelingen. Open eerst je instellingen en selecteer Geschiedenis en privacy. Schakel daarna de schakelaars Kijkgeschiedenis onderbreken en Zoekgeschiedenis onderbreken in.

#3 Gebruik de beperkte modus

Deze tip is vooral handig als je kinderen hebt. Want je wilt vast niet dat je kleintjes per ongeluk aanstootgevende of volwassen content op YouTube tegenkomen. Gelukkig bestaat er een beperkte modus waarmee je volwassen video’s kunt verbergen. En dat stel je heel makkelijk in.

Open het menu Algemeen in de instellingen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is schakelaar Beperkte modus aanzetten.

#4 Schakel automatisch afspelen op YouTube uit

YouTube schakelt automatisch afspelen standaard in en speelt de volgende voorgestelde video automatisch af. Het is begrijpelijk dat deze feature voor een hoop irritatie kan zorgen. Gebruik daarom deze stappen om automatisch afspelen uit te schakelen.

Open eerst je instellingen en selecteer de categorie Automatisch afspelen. Schakel daarna de schakelaar Volgende video automatisch afspelen uit.

#5 Maak een GIF van een YouTube-video

Heb je een trendy YouTube-video gevonden en wil je er een GIF van maken? Hier lees je hoe je een GIF kunt maken van een YouTube-video en misschien wel trending kunt worden op Twitter en Instagram.

Open eerst een YouTube-video op het bureaublad. Selecteer de adresbalk en voeg ‘GIF’ toe aan de web-URL. Wijzig bijvoorbeeld de adresbalk van https://www.youtube.com/watch?v=b4I7c4GY-3I&ab in https://www.gifyoutube.com/watch?v=b4I7c4GY-3I&ab. Nadat je de URL hebt aangepast, druk je op enter, waardoor dezelfde video in gifs.com verschijnt.

Snijd de video bij en voeg vervolgens een bijschrift, opvulling en vervaging toe. Je kunt ook andere bewerkingstools uit de linker zijbalk gebruiken. Ben je tevreden, klik dan op de knop GIF maken in de rechterbovenhoek. Je kan je zelfgemaakte GIF nu downloaden en rechtstreeks delen op verschillende social media kanalen.

Je bent een Google Keeper met behulp van deze 5 awesome trucjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen