Je bent een Google Keeper met behulp van deze 5 awesome trucjes

Apps Sam Dille 11 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

Google Keep, de notitie-app van Google, biedt een verscheidenheid aan functies om je lijsten en notities onder controle te houden. Hoewel Google Keep misschien niet de meest geavanceerde notitie-app is die je kunt vinden, heeft hij genoeg functies om je werk nog overzichtelijker te maken.

Veel van deze functies zijn alleen niet meteen duidelijk. Daarom hebben je vrienden van WANT vijf geheime trucjes en sneltoetsen voor je op een rij gezet. Alle opties dragen bij aan een nog betere gebruikerservaring.

Vijf opties van Google Keep die je niet mag missen

Voor deze vijf tips hoef je helemaal geen expert te zijn. Alle opties zijn zelfs voor de ergste digibeet heel makkelijk vindbaar. De meeste opties uit deze lijst zijn bedoeld voor de Android-versie, maar de instructies werken ook op een desktop. Veel succes!

1. Maak een slim boodschappenlijstje dankzij Google Keep

Het maken van een boodschappenlijstje met Google Keep is net zo eenvoudig als het maken van een handgeschreven lijst. Door je Google Assistent aan Google Keep te koppelen, kun je met je stem items aan je boodschappenlijstje toevoegen. Je kunt op deze manier zoveel lijsten maken als je maar wilt. Maak allereerst een lijst aan in Google Keep door op het plusje te klikken en geef hem een naam. Zeg daarna ‘Hey Google, open Assistent-instellingen’ tegen je smartphone om het instellingenmenu van de Google Assistent te openen. Tik op ‘Alle Assistent-instellingen weergeven’ en klik op ‘Notities en lijsten’. Selecteer nu ‘Google Keep’. Je kunt nu zeggen: ‘Hey Google, voeg (item) toe aan mijn lijst (lijstnaam’). De Google Assistent controleert je lijsten in Keep en voegt het item automatisch toe. Je kunt ook ‘Hey Google, verwijder (item) uit mijn lijst (lijstnaam)’ zeggen om een item te verwijderen.

2. Je notities importeren in Google Documenten

Google Keep is een geweldige manier om onderweg notities te maken of afbeeldingen op te slaan, maar wat als je een langer schrijfproject wilt maken? Gelukkig is Keep geïntegreerd in Google Docs, zodat je snel notities of afbeeldingen aan een document kunt toevoegen. Er zijn twee manieren om dit te doen, afhankelijk van vanuit welke app je start. Vanuit Google Docs doe je dit door op het pijltje in de rechterbenedenhoek te klikken. Druk daarna op het Keep-pictogram aan de rechterkant van je scherm om het deelvenster van Keep te openen. Sleep nu je notitie naar het document. In de Keep-app kun je een notitie kopiëren naar Google Docs. Tik op de knop met drie stippen in de rechterbenedenhoek de Keep-app en druk op ‘Verzenden’. Klik daarna op ‘Kopiëren naar Google Documenten’.

3. Labels gebruiken om notities te ordenen

Labels zijn een handige manier om je notities te ordenen en te doorzoeken. Er zijn meerdere manieren om labels toe te voegen, maar veel daarvan zijn omslachtig. We laten je daarom de handigste manier zien om een label te maken en toe te voegen aan een notitie. Open eerst de notitie naar wens en druk daarna op de knop met drie stippen in de rechterbenedenhoek van het scherm. Selecteer vervolgens ‘label toevoegen’ om een nieuw label aan te maken.

4. Tekst uit een afbeelding halen

Google Keep geeft je de mogelijkheid om tekst uit een afbeelding te kopiëren. De feature kopieert dan de tekst op de opgeslagen afbeelding, waarna je het indien nodig kunt bewerken of delen. Open allereerst een opgeslagen afbeelding in Keep. Tik op de afbeelding en selecteer de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm. Druk daarna op ‘Afbeeldingstekst oppakken’.

5. Speel met de Chrome-extensie van Google Keep

Een geweldige manier om je Google Chrome-ervaring te verbeteren, is door extensies te installeren. Een van de beste is de extensie van Google Keep, omdat je hiermee webpagina’s en afbeeldingen aan je Keep-account kunt toevoegen. En dat binnen slechts een paar klikken. Installeer de Google Keep-extensie en klik met de rechtermuisknop op een afbeelding of ergens op een webpagina. Plaats de cursor op de Google Keep Chrome-extensie in het contextmenu. Er verschijnen nu verschillende opties. Ongeacht de optie die je kiest, bevat de notitie een handige URL naar de webpagina. De afbeelding wordt opgeslagen in Keep en je kunt een notitie of label aan het item toevoegen vanuit het pop-upvenster.

Het Google-trucje waarmee je zoekopdracht altijd een schot in de roos is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen