Nintendo Switch verkopen? Zorg dan dat je deze stappen hebt gevolgd!

Pop-Culture Sabine Schults 18 sep 2022
Leestijd: 1 minuut

Ligt je Nintendo Switch al enige tijd in de kast te verstoffen of is jouw oog gevallen op de OLED-versie vanwege het heerlijke beeldscherm? Voordat je jouw handheld-console de deur uitdoet, kun je een paar belangrijke stappen beter niet vergeten.

Heb je het ondanks de nieuwe content nu ondertussen wel gehad met Mario Kart 8 Deluxe of wil je jouw Switch simpelweg verkopen voordat de Switch 2 verschijnt? Dan is het resetten van je Switch het eerste dat je wil doen.

Nintendo Switch verkopen

Als je jouw Nintendo Switch verkoopt, wil je natuurlijk niet dat al je persoonlijke gegevens in te zien zijn door de nieuwe eigenaar. Mogelijk heb je zelfs nog een betaalmethode toegevoegd aan je account. Het is uiteraard niet de bedoeling dat deze info in andermans handen komt.

Voordat je het apparaat terugzet naar de fabrieksinstellingen, is het handig om te weten dat er daardoor de nodige data verloren gaat. Als je jouw savefiles niet kwijt wil raken, kun je ze bewaren door een abonnement te nemen op Nintendo Switch Online en je savedata over te zetten naar de cloud.

Nintendo Switch OLED
Tijd voor een nieuwe? (Afbeelding: Nintendo)

Zo reset je hem

Het resetten van je Nintendo Switch is echt een peulenschil. Ga naar Systeeminstellingen en scrol helemaal naar beneden. Selecteer Systeem en scrol ook hier weer naar de bodem van het menu. Kies hier voor Systeemgegevens wissen en vervolgens voor Fabrieksinstellingen herstellen.

Je krijgt nog een waarschuwing te zien over welke gegevens worden verwijderd. Als je al een back-up hebt gemaakt van je data of deze niet nodig hebt, kun je op ‘Oké’ drukken. Het duurt een aantal minuten voordat je Switch volledig gereset is. Als je geen nieuwe Switch koopt, kun je jouw Nintendo-account trouwens eventueel verwijderen via de browser.

De Nintendo Switch OLED die elke Pokémon-fan wil hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen