Haal alles uit je nieuwe Chromebook met deze 5 heerlijke tips

Tech Sabine Schults 24 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Een Chromebook werkt net wat anders dan een Windows-laptop. Dat is even wennen, daarom heeft WANT-redacteur Sabine een aantal heerlijke tips voor je verzameld, zodat jij alles uit je Chromebook kan halen.

Chromebooks worden steeds populairder. Ze draaien op het besturingssysteem Chrome OS, waarbij je vooral in de cloud werkt en apps gebruikt. Hierdoor zijn er minder krachtige specs nodig. Dat is wel zo gunstig voor je portemonnee! Dit zijn 5 ultieme tips voor je nieuwe Chromebook.

Chromebook: 5 ultieme tips voor beginners

#1 Ontdek apps

Op een Chromebook download je geen programma’s, maar apps. De Google Play Store ken je waarschijnlijk al van je Android-smartphone of -tablet. Voor veel Windows-programma’s heeft Google gelukkig een app. De functionaliteiten verschillen niet veel van elkaar. Neem een kijkje in de Play Store en ontdek welke apps voor jou interessant zijn. WANT-redacteur Sam heeft alvast een aantal pareltjes voor je op een rij gezet.

#2 Sneltoetsen voor Chromebook

Sneltoetsen zijn de sleutel voor productiviteit. Met minder klikken krijg je meer voor elkaar. Sommige van deze shortcuts werken precies zoals je gewend bent op Windows of Mac, andere wijken net wat af. Daarom is het superhandig dat je maar één sneltoets hoeft te onthouden, namelijk de toetscombinatie Ctrl + Alt + ?. Hiermee open je een lijst met alle sneltoetsen.

Chromebook Chrome OS
Met een Chromebook onderweg.

#3 Creëer verschillende profielen

Het is superhandig om meerdere profielen aan te maken op je Chromebook. Bescherm je eigen profiel achter een wachtwoord of pincode. Zo zorg je ervoor dat jij de enige bent die bij je belangrijke bestanden kunt. Via de rest van de profielen kunnen andere mensen gebruik maken van jou laptop, zonder dat ze toegang hebben tot jouw gegevens. Optioneel kan je een gastprofiel instellen. Hierdoor worden downloads en bezochte sites na gebruik weer verwijderd.

#4 Ontvang extra voordelen

Chromebook-gebruikers krijgen extra voordelen van Google, zoals drie maanden gratis YouTube Premium, drie maanden gratis GeForce Now en gratis 100GB extra cloudopslag, gepaard met een jaar lang Google One. Om deze voordelen te benutten, surf je naar de Chromebook Perks-site van Google.

#5 Schakel offline-modus in

Op een Chromebook werk je eigenlijk altijd online en in de cloud. Soms wil je de apps Documenten en Drive ook gebruiken als je onderweg bent en er geen internet binnen handbereik is. Schakel daarom de offline-modus in (op het moment dat je nog online bent). Open Google Documenten, ga naar het menu en selecteer Instellingen. Zet de schakelaar op Offline. Klik daarna op Ok. Zodra je weer online bent, worden de bestanden in Drive geüpdatet.

Google pakt groot probleem Chromebook-displays eindelijk aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen