Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tablets & Computers 27 mei 2021

Chromebooks binnenkort voorzien van deze geweldige Android-feature

Chromebooks hebben een haat-liefdeverhouding met bluetooth-apparaten. Het koppelen gaat al jaren moeizaam, maar dat wordt nu eindelijk opgelost. Eerder presenteerde Google namelijk Fast Pair voor Android, waarmee apparaten razendsnel gekoppeld kunnen worden. En die functie komt nu naar Chrome OS toe.

Dat Fast Pair onderweg is naar Chromebooks, blijkt uit code die de redactie van Android Police ontdekt heeft op de Chromium Gerrit. In de commit staat dat de functie nog maar net in ontwikkeling is. Het kan dus nog een tijdje duren voordat de functie arriveert voor Chrome OS, of in Canary (bedoeld voor ontwikkelaars).

Bluetooth Fast Pair

De functie Fast Pair zorgt er letterlijk voor dat je bluetooth-apparaten snel kunt koppelen aan een ander apparaat. Tot nu toe geldt dat voor Android-apparaten (zoals smartphones en tablets) en devices als oordoppen en koptelefoons. Beide apparaten maken gebruik van Bluetooth Low-Energy om elkaar te kunnen vinden.

Acer Chromebook
Acer Chromebook (Bron: Acer)

Daardoor kunnen Chromebooks straks dus ook apparaten in de buurt vinden waarmee gekoppeld kan worden. Op de achtergrond gaat het systeem op zoek naar compatible apparaten. Op het moment dat je dan aan het koppelproces wil beginnen, dan kan die koppeling binnen een paar seconden achter de rug zijn.

Goed nieuws voor Chromebook-gebruikers

De functie laat dus nog even op zich wachten. Maar als die eenmaal gearriveerd is, dan is dat goed nieuws voor alle Chromebook-gebruikers. Want dat betekent ook dat je heel snel andere externe accessoires kunt koppelen, zoals toetsenbord en muizen. Kortom: Chrome OS wordt een flink stuk beter na de update.

Google Chrome krijgt grote update: dit kun je verwachten

Fast Pair heeft het dus in zich om de ervaring op Chromebooks een stuk beter te maken. Mocht de functie straks werken zoals we ons dat nu kunnen voorstellen, dan worden de huidige bluetooth-problemen waarschijnlijk in één keer opgelost. Laten we daarom hopen dat de functionaliteit snel arriveert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Android Police

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Chromebooks binnenkort voorzien van deze geweldige Android-feature
Sluiten