Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 26 mei 2021

Google Chrome krijgt grote update: dit kun je verwachten

Google heeft haar internetbrowser Chrome van een nieuwe update voorzien. Vooral voor Linux-gebruikers is er goed nieuws.

Google Chrome 91 wordt de komende dagen/weken uitgerold. Bij die update kun je weer de nodige verbeteringen zien in de webbrowser. Wij zetten alles voor je op een rijtje.

Beveiligingsgaten gedicht

De nieuwste versie van de internetbrowser lost 32 veiligheidsproblemen op, waarvoor het bedrijf de melders flink heeft beloond. Het hoogste bedrag dat de internetgigant weggeeft is 20.000 dollar, meldt het in een blog.

In de nieuwe versie van Chrome voert Google verbeteringen voor het gebruik van web apps. Zo kan de internetbrowser nu automatisch web apps opstarten als je inlogt met je Google-account. Dit doe je door met je rechtermuisknop op het app-icoontje te klikken.

Android krijgt een nieuwe Chrome-killer van Microsoft

Twee handige functies komen naar Google Chrome

Misschien wel de meest handige nieuwe functie is om bestanden makkelijk te plakken in Chrome. Als je bijvoorbeeld een document wil toevoegen aan een e-mail kun je die nu simpel kopiëren vanaf je PC en plakken in je bericht. De functie staat nu nog onder een flag, waardoor je ‘m zelf moet activeren. Dat doe je door chrome://flags/#clipboard-filenames in je adresbalk te plakken. Daar kun je de functie aanzetten.

Ook zien we in Google Chrome weer een oude bekende terug. Het brengt een functie die ongeveer gelijk is aan de RSS Google Reader. Zo wordt het dus weer makkelijker om bepaalde webpagina’s te volgen. Als je op een bepaalde pagina bent, kun je die toevoegen door een optie in het menu. Nieuwe updates zie je dan in een following-sectie als je een nieuw tabblad opent.

Linux

Zoals gezegd is er ook goed nieuws voor Linux-gebruikers. Google Chrome gaat namelijk eindelijk uit beta. Dat betekent dat Linux-gebruikers eindelijk een volledige versie van de browser krijgen. Alles moet nu dus nog beter werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Techradar

Reageer op artikel:
Google Chrome krijgt grote update: dit kun je verwachten
Sluiten