Google wil jouw internet nog veiliger maken: dit is hoe

Apps Jeroen Kraak 23 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Grote kans dat jij Android en/of Chrome gebruikt. De diensten van Google zijn mateloos populair. Het bedrijf zet dan vol in op veiligheid.

Het internet lijkt een steeds onveiligere plaats te worden. Cybercrime neemt toe en regelmatig worden gehele sites gehackt waardoor er persoonsgegevens op straat liggen. Een belangrijke voorzorgsmaatregel die je kunt nemen is het gebruiken van een passwordmanager en twee-stapsverificatie. Ook doet Google er alles aan om je een veiliger gevoel op internet te geven. Dit is hoe.

Google kijkt naar veiligheid

Chrome is de meest gebruikte internetbrowser. Het is ontzettend snel en met handige add-ons kun je ‘m precies instellen zoals jij het wil. Google blijft de browser ontwikkelen. Een van de belangrijkste onderwerpen voor het bedrijf is de veiligheid. Het kijkt dan ook naar de toekomst.

Tijdens Google I/O 2021 presenteerde Google een aantal nieuwe functies die ervoor moeten zorgen dat de veiligheid en privacy van de gebruiker nog beter gewaarborgd is. Zo is het straks mogelijk om je browsergeschiedenis van het laatste kwartier te verwijderen en pakt het de privacy-instellingen aan van besturingssysteem Android. Vanaf Android 12 kun je via een nieuw Privacy Dashboard zien wie jouw data inziet en daarop maatregelen nemen.

Nog beter je wachtwoorden beheren

De meest interessante functie rolt Google echter later uit. Wellicht maak je al gebruik van de passwordmanager in je Google-account. Het slaat al je wachtwoorden op en doet suggesties voor goede passwords.

Deze functie wordt uitgebreid en nog handiger. Via Chrome kun je nu met een klik je wachtwoord veranderen. Als je op een site komt die de nieuwe functie ondersteunt krijg je automatisch een melding wanneer je password in handen is gevallen van hackers. Met een klik wordt je password automatisch veranderd. De functie komt eerst alleen naar Android, maar wellicht zien we het later ook in de gewone Chrome-browser terug.

Google I/O: Android 12, Car Key en alle andere aankondigingen op een rij

Voor Google is dit slechts het begin. Volgens het bedrijf hebben wachtwoorden nog steeds een soort zwakheid in zich. Het bedrijf hoopt in de toekomst het mogelijk te maken om gewoon in te loggen met je telefoon zelf. Doordat er maar een exemplaar van is die je ook nog eens bij je houdt, is dat natuurlijk de veiligste oplossing. Google werkt er nu hard aan om die oplossing mogelijk te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen