Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 23 mei 2021

Mario Kart gaat de gevangenis in, en jij kan erbij zijn!

Mario Kart is een game die een groot publiek aanspreekt. De games zijn na al die jaren mateloos populair. Wat dat betreft is het niet zo gek dat de mensen van Crazy Karts Arnhem proberen om een link met die game te leggen.

Via een persbericht laat men weten dat je binnenkort in de Koepelgevangenis van Arnhem zo’n Mario Kart-ervaring kan gaan meemaken. Volgens hen vallen ze onder stap 3 van het openingsplan van de overheid, waardoor binnen activiteiten voor 4 personen binnenkort weer mogelijk zijn.

Mario Kart in Arnhem

Ga je verkleed als Mario, Donkey Kong of Princess Peach uit Mario Kart rondscheuren gewapend met bananen, schilden en bommen? Daar lijkt het niet op. De overeenkomst lijkt hem vooral te zitten in de funfactor van de activiteit en dat je niet zo heel erg hard gaat. Je rijdt in een kleine elektrische kart. Deze haalt een maximale snelheid van 22 kilometer per uur. Dat is dus wel wat minder dan dat je van normale karts gewend bent. Het voordeel is dan wel weer dat het geheel een stuk veiliger is en je gewoon met een gerust hart in zo’n wagen stapt.

Het circuit in kwestie (Afbeelding: Crazy Karts)

Daarnaast is het net als in Mario Kart dat je vooral lekker door de bochten drift. Er zit op de kart van Crazy Karts Arnhem namelijk geen rem. De kart beschikt enkel over een gaspedaal en drifthendel. Op die manier moet je dus echt goed door de bochten glijden en proberen om als eerste over de finish te komen. Het parcours, voorzien van hooibalen, verkeersborden, stoplichten en rook- & lichteffecten, loopt dwars door de Koepel heen van de gevangenis.

Battle-modus

Verder kun je bij Crazy Karts Arnhem kiezen voor de Prison Shoot-Out variant. In deze variant gaan de gevangenen in teams de strijd met elkaar aan en worden de karts voorzien van ballonen en laserguns. Dat doet een beetje denken aan de Battle-modus van Mario Kart. Mocht je dit straks zelf willen beleven, mits de overheid dat toestaat, dan kun je hier je arrangement reserveren.

Mario Kart-koning? Nintendo organiseert groot toernooi in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Mario Kart gaat de gevangenis in, en jij kan erbij zijn!
Sluiten