Jelle van Es
Jelle van Es Games 27 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

YES: Morgen krijgen we eindelijk meer Far Cry 6-beelden te zien

Eén van de grotere games die dit jaar moet verschijnen is Far Cry 6. Vorig jaar werd de game aangekondigd en zou hij in eerste instantie op 18 februari van dit jaar uitkomen. Maar dat liep even anders.

Nu heeft Ubisoft er wel een handje van om hun games uit te stellen. In het geval van Far Cry 6 had het te maken met de problemen rondom de huidige coronacrisis. Na dat uitstel is het dan ook lang stil geweest rondom de game. En daar moet morgen verandering in komen.

Far Cry 6 gameplay komt er aan

Want morgenavond, om 18:30 uur Nederlandse tijd, gaat Ubisoft de eerste beelden van Far Cry 6 laten zien. Dat liet het bedrijf weten via een persbericht, maar werd ook duidelijk gemaakt via het Twitter-account van de game. Daarmee bevinden we ons redelijk in de voorpret van de digitale E3. Want naast deze game-onthulling krijgen we vandaag ook meer te zien van Horizon Forbidden West en is er morgen ook nog een speciale presentatie voor Sonic The Hedgehog. Kortom, het is een drukker tijd waarin we ons bevinden.

Volgens Ubiosft krijgen we de eerste gameplaybeelden te zien van Far Cry 6. Tot nu toe hebben we het moeten doen met een trailer en een paar screenshots. Wat dat betreft is het wel goed om te zien hoe de game er in de praktijk uit ziet. De game neemt je mee naar Yara, een tropisch paradijs dat stil heeft gestaan in de tijd. Daar ga je een moderne guerrillarevolutie ervaren om een dictator ten val te brengen. President Anton Castillo, vertolkt door Giancarlo Esposito (The Mandalorian, Breaking Bad), belooft zijn land in haar oude glorie te herstellen terwijl hij zijn zoon Diego, vertolkt door Anthony Gonzalez (Coco), klaarstoomt om hem op te volgen. Het land is echter verdeeld en spelers gaan als een mannelijke of vrouwelijke Dani Rojas, een local, de strijd aan met Anton Castillo en zijn leger. Als Dani worden spelers langzaam een guerrillastrijder en moeten ze het eiland verkennen, van de uitgestrekte jungles tot de hoofdstad Esperanza, op zoek naar bondgenoten. Tijdens die reis maken spelers gebruik maken van een arsenaal aan nieuwe, unieke wapens, voertuigen en Fangs For Hire, zoals Chorizo, de schattigste hond op wielen

Releasedatum wordt ook onthuld

Daarnaast krijgen we tijdens deze Far Cry 6-presentatie ook te horen wanneer de game uitkomt. De kans is daarbij redelijk groot dat hij ergens in oktober of november uitkomt.

Far Cry 6: 8 belangrijke feitjes die je moet weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!