Company of Heroes 3 onthuld: dit moet je weten van de nieuwe topgame

Games Jelle van Es 15 jul 2021
Leestijd: 4 minuten

Wanneer je in het bezig bent van een pc en graag een strategische game speelt, dan hebben we goed nieuws. Gisteren werd redelijk vanuit het niets Company of Heroes 3 aangekondigd. En daarmee komt dus een legendarische serie terug.

Het was met name het eerste deel die goed werd ontvangen, waarna het tweede deel iets minder indruk maakte. Hopelijk weet Company of Heroes 3 een combinatie te vinden tussen wat het ooit zo sterk maakte en moderne elementen. Wij zetten graag op een rij wat we van de game nu weten.

Alles dat je over Company of Heroes 3 moet weten

Italië en Noord-Afrika als setting

Wat het tweede deel misschien wel deed tegenvallen was de setting. De game speelde zich af aan het Oostfront van de Tweede Wereldoorlog en dat is nou niet echt inspiratievolle locatie met zijn sneeuw en ellende. Daarom is het fijn dat Company of Heroes 3 je meeneemt naar Italië en Noord-Afrika. Ja, daar was de strijd ook zwaar en zijn er nare dingen gebeurd. Maar dat doe je dan wel onder een zonnetje, terwijl je geniet van prachtige omgevingen. Wat dat betreft wil het oog ook iets. Bovendien is er dus heel wat variantie te vinden in de game. De ene keer strijd je in een dorpje aan de kost, terwijl je de keer daarop je midden in de woestijn bevindt. Met verschillende omgevingen moet je ook gebruik maken van verschillende tactieken om zo als winnaar uit de zware strijd te komen.

Een fijne setting (Afbeelding: Sega)

Gevechten indoor

Als we kijken naar wat de trailer ons te bieden heeft, dan valt één element op. Het ziet er naar uit dat je in Company of Heroes 3 vaker met je manschappen een gebouw kunnen gaan om vanuit daaruit de vijand aan te vallen. Dat levert nieuwe mogelijkheden en tactieken op, waardoor het ook qua gameplay waarschijnlijk iets anders te werk gaat.

Slim te werk gaan

Sowieso is het zaak om in Company of Heroes 3 goed na te denken over wat je doet. Dat was in de voorgaande games al en zal in dit nieuwe deel alleen maar meer gelden. Als speler is het zaak om de vijand te flanken, om vanaf de zijkant bijvoorbeeld een tank aan te vallen. Ook kun je op die manier de vijand verrassen en ze uit hun dekking halen, waardoor je ze makkelijk afschiet en verder kunt gaan met jouw opmars. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden in de game te vinden.

Basis opbouw-mogelijkheden

Company of Heroes 3 is geen Command & Conquer, waarbij je een grote basis opbouwt en resources moet farmen. Wel is het een game waarbij je goed moet nadenken hoe je de aanval inzet. Terwijl je verder komt in de strijd, is het zaak om de verdediging goed te bewaren. En daarbij kun je bepaalde gebouwen neer zetten. Op die manier is het namelijk mogelijk om troepenopbouw te bevorderen en tegelijkertijd de troepen die je in leven houdt te voorzien van upgrades, waardoor ze effectiever te werk gaan.

Dynamische campaign map

Eén van de grootste veranderingen die wordt doorgevoerd in Company of Heroes 3 is de toevoeging van een dynamische campaign map. Als gevolg daarvan is geen enkel potje dat je speelt hetzelfde. Je moet tijdens de strijd keuzes maken en aan de hand daarvan krijg je andere soort missies voorgeschoteld. Op die manier moet de game in theorie oneindig speelbaar zijn.

Company of Heroes 3
Geen enkel potje is hetzelfde (Afbeelding: Sega)

Diverse units

Tot slot krijg je in Company of Heroes 3 te maken met een groot aantal voertuigen. Het zijn de meesten die in een deel wordt gestopt, waardoor je ook op dat gebied dus veel keuze hebt. Zo krijg je te maken met gewone manschappen, maar is het ook mogelijk om gebruik te maken van specialisten, zoals de Amerikaanse Speccial Service Forces of de Gurkhas van de Commonwealth. Verder moet je denken aan voertuigen zoals de tank destroyers, een Chaffee Light Tank of een lichte Weasel. Ook is het mogelijk om met de M3 Recovery Vehicle Halftrack om gesneuvelde tanks van de vijand te repareren en zelf te gebruiken.

Veel te ontdekken (Afbeelding: Sega)

Nu al te spelen

Mocht dit allemaal als muziek in de oren klinken, dan heb ik nog meer goed nieuws. Het is nu mogelijk om gebruik te maken van een pre-alpha testversie. Dat is uiteraard beperkt, maar geeft je dus wel de optie om alvast te kijken of Company of Heroes 3 iets voor jou is. Mocht je daar interesse in hebben, dan kun je je hier opgeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!