Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion krijgt ook een tweede kans

Games Jelle van Es 17 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Naast de aankondiging dat er gewerkt wordt aan Final Fantasy VII Rebirth, zoals je hier kunt lezen, was er nog meer nieuws in de wereld van Final Fantasy. Want ook Crisis Core gaat een tweede kans krijgen.

Het gaat om Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion. Reunion is het nieuwe gedeelte dat aan de titel is toegevoegd en verwijst er naar dat het hier om een remaster gaat. Dat mag ook wel, want het origineel verscheen in 2007 op de PlayStation Portable. Dus die kan wel een likje verf gebruiken.

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion krijgt tweede kans

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion speelt zich voor de gebeurtenissen van Final Fantasy VII af. Je gaat aan de slag met Zack, het personage waarvan Cloud heel erg lang denkt dat hij dat is. Zack is onderdeel van SOLDIER en krijgt de opdracht om een vermist lid van zijn team te zoeken. Tijdens die zoektocht wordt hij onder andere door Sephiroth bijgestaan. De game geeft je de mogelijkheid om meer duidelijkheid te krijgen over de gebeurtenissen waarin in Final Fantasy VII regelmatig naar terug wordt verwezen en maakt zo het verhaal net wat completer.

Naast Zack en Sephiroth krijg je een mooie mix tussen interessante nieuwe personages, maar ook personages die je kent uit het origineel. Zo is er een kleine rol weggelegd voor Cloud en spelen ook Tifa en Aerith een rol in de game. Op die manier is het dus een feest van herkenning. De remaster wordt volgens het persbericht voorzien van nieuwe 3D modellen, wordt alles via voice acting uitgesproken, wordt de muziek aangepast en wordt de combat wat vloeiender gemaakt. Ook heb je mogelijkheden om dingen in de game makkelijk over te slaan. Denk daarbij aan conversaties die je wel kent.

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion
Bekende locatie (Afbeelding: Square Enix)

Dit najaar

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion staat gepland voor deze winter. Dat betekent dus eind dit jaar of begin volgend jaar. De game komt dan op zo’n beetje elk platform uit. Denk daarbij aan de Playstation 4 en 5, de Xbox One en Series X, de pc, maar ook op de Nintendo Switch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen