PlayStation 5-topgame Final Fantasy VII krijgt langverwacht vervolg

Games Jelle van Es 17 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Mocht je het gemist hebben, vannacht was er een speciale uitzending, waarin Square Enix heel wat nieuws naar buiten heeft gebracht over het Final Fantasy VII-universum. Het belangrijkste nieuws daarbij? Een vervolg op Remake die naar de PlayStation 5 komt.

Het gaat om Final Fantasy VII Rebirth, die momenteel enkel voor de PlayStation 5 is aangekondigd. De game wordt een vervolg op Final Fantasy VII Remake.

Final Fantasy VII Rebirth naar de PlayStation 5

Final Fantasy VII Remake had een mooi afgebakend stuk over hoe de originele game vertaald moest worden naar een moderne titel. Die game pakte echt het beginstuk van het origineel en speelde zich af in Midgar. Maar na dat beginstuk is er in het origineel een grote open wereld waar je kunt gaan en staan waar je wil. Die vertaling gaat een interessante worden. Als we kijken naar de eerste trailer van de game, dan ziet het er niet naar uit dat de ontwikkelaar het verhaal op een andere manier gebracht gaat worden.

Want deze PlayStation 5-trailer van Final Fantasy VII Rebirth lijkt een beetje voort te borduren op het einde van de Remake. Die deed namelijk ook bepaalde dingen echt anders, waardoor je het idee krijgt dat vaste elementen uit het origineel niet vast staan. Denk daarbij aan de dood van een belangrijk personage, die in dit vervolg niet helemaal lijkt vast te staan. En dat kan dan wel voor leuke verrassingen zorgen.

Cloud en Sephiroth (Afbeelding: Square Enix)

Nog even wachten

Final Fantasy VII Rebirth op de PlayStation 5 laat nog wel even op zich wachten. De game staat namelijk gepland voor de volgende winter. Dat betekent dus dat de game op zijn vroegst eind 2023 wordt uitgebracht. Daarnaast is duidelijk gemaakt dat dit de tweede game in een trilogie wordt. Dat betekent dus dat het volledige verhaal nog niet verteld gaat worden. Dat komt waarschijnlijk pas ergens in 2026.

Final Fantasy VII Remake Intergrade: leve Yuffie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen