Ferrari gaat Tesla achterna op deze manier

Elektrische auto's Jeroen Kraak 17 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Ferrari is misschien wel het meest iconische automerk ter wereld. Nu zet het een stap in de toekomst en kijkt het naar Tesla.

Het is droom van iedereen om ooit een Ferrari voor de deur te hebben staan. Voor velen zal dit altijd een droom blijven, maar voor een enkeling wordt dit werkelijkheid. Als je dan die supercar hebt, wil je ‘m het liefst zelf rijden toch? Wellicht in de toekomst niet meer.

Een Ferrari met Autopilot?

Ferrari heeft haar plannen uit de doeken gedaan tot 2026. Zo komen er 15 nieuwe modellen aan, waaronder zelfs een elektrische hypercar. Maar dat lijkt geen eens de meest opvallende onthulling te zijn. Het merk wil namelijk haar auto’s deels autonoom laten rijden. Iets wat we natuurlijk kennen uit de plannen van Tesla.

In een persbericht laat het automerk weten de autonomie in de auto’s te beperken tot level 2/level 2 plus. Hiermee kunnen auto’s bepaalde beslissingen nemen, maar zal een rijder wel de volledige aandacht op de weg moeten houden. Dat is een vergelijkbaar niveau van de Autopilot van Tesla. Het wil voorlopig niet naar meer autonomie gaan, om naar eigen zeggen de emotie van de rijders te behouden.

Ferrari SF90 Stradale
Ferrari SF90 Stradale. (Afbeelding: Ferrari)

Ontwikkeling

Het is een flinke stap voorwaarts voor Ferrari aangezien de hedendaagse Ferrari’s alleen adaptive cruise control hebben, met dat systeem wordt de snelheid van de auto gebaseerd op de snelheid van de auto die ervoor rijdt. Daar komt nu dus een rijbaanassistent en andere functies bij.

Helaas: je toekomstige Tesla wordt weer flink duurder

De grote vraag is natuurlijk of een gebruiker van een Ferrari er echt op zit te wachten. Supercars worden natuurlijk vooral gekocht vanwege de rijervaring. Het zijn geen wagens om van A naar B te rijden naar het werk of om boodschappen te doen. Toch zal er vast wel een groep zijn voor wie dit handig is. Het is daarom ook interessant om te zien hoe de autobouwers hedendaagse technieken in hun auto plaatsen en welke merken zullen volgen met een (deels) autonome auto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen