Google Maps krijgt functie die navigeren nog makkelijker maakt

Tech Wesley Akkerman 17 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Google Maps is één van de handigste apps die je op je smartphone kunt installeren, vanwege het grote aantal opties en mogelijkheden. En de laatste tijd wordt het aantal opties dat je tot je beschikking hebt, alleen maar groter. Nu komt de app wederom met een update waar je ongetwijfeld gebruik van gaat maken.

Sommige mensen zijn er écht fan van, terwijl andere gebruikers er niets van moeten hebben: widgets. Dit zijn kleine omgevingen voor op je thuisscherm, die vaak beperkte functionaliteit aanbieden in één oogopslag. Hoewel er beperkingen aan widgets zitten, kunnen ontwikkelaars er met een beetje creativiteit veel uithalen.

Google Maps krijgt nieuwe widget

Dat zien we nu ook gebeuren met de nieuwe widget voor Google Maps, die Luke Wroblewski, product director, aankondigt via de officiële blog. De widget moet binnen nu en enkele weken verschijnen voor gebruikers en biedt een handige optie aan. Eentje waardoor je de app niet steeds hoeft te openen.

Google Maps widget
Nieuwe widget voor Google Maps (Afbeelding: Google)

De nieuwe widget voor de populaire kaartenapplicatie kan namelijk de drukte op de weg naar huis voorspellen. Die drukte kun je dus direct vanuit je thuisscherm bekijken, zonder de app te hoeven openen. De functie zelf is niet nieuw, aangezien die al een tijdje aanwezig is binnen Maps en Waze (die andere kaartenapp van Google).

Ook kunnen in- en uitzoomen

Natuurlijk is het al handig om de drukte op de weg te kunnen zien. Maar via de widget is het tevens mogelijk in en uit te zoomen. Mocht je iets dus niet goed kunnen zien, en je zit niet achter het stuur, dan kun je dus een betere zicht op de situatie krijgen. De widget is voorlopig exclusief te gebruiken op Android.

Het is helaas nog niet duidelijk wanneer mensen op iOS de widget ontvangen. Daarnaast is het ook altijd even afwachten of de update Nederland bereikt. Meestal rolt Google functies eerst uit in de Verenigde Staten, tenzij het bedrijf expliciet vermeldt dat het om een wereldwijde uitrol gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen