Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Elektrische auto's 16 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Helaas: je toekomstige Tesla wordt weer flink duurder

Wil je binnenkort een Tesla kopen? Dan ben je eigenlijk al te laat. De auto’s van het merk gaan flink in prijs omhoog.

Alles wordt de laatste tijd duurder. Benzine, gas, een biertje op terras, je moet er nu meer voor betalen dan voorheen. De prijsstijging zien we ook terug bij Tesla. De automaker heeft de afgelopen tijd al een paar keer de prijzen verhoogd en gaat er nu gewoon mee door. Bij sommige is de prijsverhoging echt flink te noemen.

Tesla verhoogt de prijzen (alweer)

Als ze bij Tesla een ding weten naast het maken van elektrische auto’s, is de kennis in het verhogen van de prijzen. In maart en april kwam de autobouwer al met prijsverhogingen voor haar modellen, in juni is het weer raak.

Tesla weet dat op een wat een slinkse manier te doen. In de online configurator waarmee je zelf je eigen Tesla samenstelt, zijn nu hogere prijzen te vinden, meldt Electrek. Zoals we van Tesla kennen ligt het bedrijf niet toe waarom het de prijzen van de auto’s verhoogt. Eerder liet topman Elon Musk tijdens een presentatie van de cijfers van het eerste kwartaal wel weten dat de inflatie hoger is dan dat hij zelf verwachtte. Bovendien is de wachttijd voor de auto’s flink toegenomen.

Tesla Model Y
De Model Y (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Zoveel meer ga je betalen

Was je van plan om een Tesla Model X te kopen? Dan ben je het duurst uit. De prijs stond eerste op 114.990 dollar, maar vandaag leg je er 120.990 dollar voor neer. Dat betekent dus een prijsverhoging van 6.000 dollar. Het Plaid-model blijft in prijs gelijk Bij de Model S is die verhoging 5.000 dollar naar 104.990 dollar.

Wat lager zijn de prijsverhogingen van de Model Y en de Model 3. Bij de versies van de model Y verhoogt Tesla de prijzen met zo’n 3.000 en 2.000 dollar. De Long Range komt nu uit op 65.990 dollar was eerst (62.990 dollar en de Performance gaat van 67.990 dollar naar 69.990 dollar. De Tesla Model 3 krijgt een prijsverhoging van 2.500 dollar naar 57.990.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!