Robert Kroes
Robert Kroes Tech 1 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Crypto lunch: prijs Bitcoin & crypto vliegt omhoog. Dank Visa, $ 90 miljoen

Inmiddels is het tijd voor de eerste lunch van oktober en die zal menig crypto-investeerder goed smaken. We bekijken uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook bekijken we waarom we Visa voor de koersstijgingen van de crypto mogen danken. Tot slot bekijken we een fout van $ 90 miljoen bij Compound (COMP) en de eigenaardige manier waarop men dit op wil lossen.

We beginnen uiteraard mete de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin vliegt omhoog, top 25 cryptomunten stijgt nog harder

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijzen EUR 40.935,47 ($ 47.400,-). Dit is een stijging van liefst 10,42% ten opzichte van de cryptolunch van gisteren.

Ook de rest van de crypto markt is zeer positief. De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten tonen op de stable coins na alleen groene cijfers. Sterkste stijger is Vechain (VET), dat een plus van 27,59% in 24 uur noteert. Ook veel andere cryptomunten noteren de winst in dubbele cijfers. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend de live cryptoprijzen volgen.

Crypto markt in polonaise door FED en VISA

Dat de crypto spreekwoordelijk in polonaise is komt door twee factoren. De eerste factor is het goede nieuws van de FED, namelijk dat we van Amerika geen cryptoban hoeven te verwachten als het aan de Centrale Bank ligt. We berichtten hier gisteravond al over.

Het tweede goede nieuws kwam vanmorgen van VISA. De creditcard maatschappij heeft in een besloten presentatie haar oplossing voor een “Universal Payment Channel” gedeeld. Op de Ethereum Blockchain wil zij een toepassing bieden die zowel particulieren als verkopers die VISA gebruiken in staat stelt om op elke gewenste manier te betalen. Hiervoor wordt er connectiviteit verzorgd tussen diverse blockchains en stablecoins. Het hele plan kan je hier lezen.

Compound (COMP) crypto raakt $ 90 miljoen kwijt, oprichter gaat over tot chantage

Afgelopen woensdag voerde DeFi-platform Compound (COMP) een upgrade uit. Dat leek een standaardprocedure, maar een tikfout van 1 letter zorgde ervoor dat de omrekenkoers verkeerd gehanteerd werd, waardoor gebruikers te veel COMP ontvingen. Aangezien de bug alleen door een nieuwe upgrade hersteld kan worden heeft Compound een serieus probleem. Juist vanwege veiligheid moet er namelijk 7 dagen tussen 2 updates zijn.

Er zijn dus diverse Compound miljonairs ontstaan. De totale schade is gemaximeerd op $ 90,1 miljoen en deze reserve is al volledig geclaimd door gebruikers. Daar is oprichter Robert Leshner natuurlijk niet blij mee. Nadat een eerste Tweet met het vriendelijke verzoek om het geld terug te storten niet erg succesvol bleek nam hij een drastische maatregel. Chantage…

Nu is het doxxen (openbaar maken van privé-gegevens) ongeveer het ergste wat men in crypto kan doen om het vertrouwen te beschamen. Ook belasting betalen over crypto is in Amerika al lang verplicht, dus de dreiging ging redelijk mank en leidde tot woede en spot in de community. De valse oprichter kwam ook al snel terug op zijn dreigementen.

Overigens zal deze strop geen bom leggen onder de financiën van deze crypto. Als vijfde DeFi-platform ter wereld is de financiële schade makkelijk op te vangen. De vraag is in hoeverre Leshner het vertrouwen van zijn community verloren heeft.  Ook op dit gebied lijkt de schade mee te vallen. Na een aanvankelijke koersdaling staat de Compound (COMP) prijs vandaag op 9,78% winst.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!