Crypto lunch: prijs BTC vlak, crypto mixt. Record en Facebook Boost?

Tech Robert Kroes 2 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer tijd voor onze crypto lunch. We bekijken uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast bekijken we een recordprijs voor Terra (LUNA) en zien we hoe een Facebook boost vandaag wellicht voor veel volatiliteit gaat zorgen.

Zoals gebruikelijk beginnen we met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin (BTC) prijs vlak, prijzen top 25 cryptomunten wisselen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 49.776,17 ($ 56.357,28). Dit is 1,05% lager dan tijdens onze crypto lunch van gisteren.

De prijzen voor de top 25 cryptomunten wisselen. We zien forse verliezen, waarbij Avalanche (AVAX) de grootste tik van de dag incasseert met – 6,55%. Aan de andere kant zien we ook winsten. Zo noteert Terra (LUNA) met een + van 6,15% een nieuw prijsrecord, waarover later meer. Uiteraard kan je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Zorgt Facebook boost vanmiddag voor positief crypto sentiment?

Zojuist maakte Meta, zoals het moederbedrijf van onder andere Facebook tegenwoordig heet, bekend dat zij de ban voor crypto-advertenties opheffen. Vanaf 2018 hadden de platformen die onder Meta vallen (zoals bijvoorbeeld Facebook en Instagram) strenge richtlijnen voor het adverteren over crypto.

Een klein uur geleden maakte Meta bekend dat de criteria fors verruimd zijn en dat men deze criteria al vanaf vandaag toepast. Hiermee wordt de advertentiemarkt voor 3,6 miljard gebruikers verder geopend. Ook het statement dat men dit doet omdat de betrouwbaarheid van de crypto-industrie toeneemt is natuurlijk een positief teken. We zijn dan ook zeer benieuwd hoe de markt reageert als dit nieuws doorgedrongen is. Een boost effect is zeker niet uit te sluiten.

Crypto Terra (LUNA) heeft geen boost nodig

Gezien de cijfers zou zo’n boost voor de Bitcoin en andere cryptomunten welkom zijn. Een van de cryptomunten die vandaag geen boost nodig heeft is Terra (LUNA). Zoals we al zagen noteren zij de hoogste winst van de dag tot nu toe. Dit resulteerde in een koersrecord. de nieuwe Terra (LUNA) ath ligt nu op $ 64,87.

Dat de interesse groot is zien we ook aan de marktkapitalisatie. In de top 25 ging zij Shiba Inu (SHIB) voorbij en daarmee staat Terra (LUNA) nu op een 13de plaats. In onderstaande technische analyse zien we dat er nog veel potentie in de cryptomunt zit.

Zoals we in de analyse zien is er ruimte voor groei tot de bandbreedte $ 69,-, waarna men een consolidatiefase van 2 weken verwacht om door te stijgen.

Op dit moment ligt de live Terra (LUNA) prijs op $ 61,99.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen