Crypto update: prijs BTC en crypto daalt. SHIB, koopjes & Coinbase

Tech Robert Kroes 11 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we hoe Shiba Inu (SHIB) profiteert van de chaos bij Terra (LUNA), spotten we koopjes voor na de crash en zien we hoe de crypto crash invloed heeft op de aandelenprijs van Coinbase.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto blijft dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 28.956,02 ($ 30.550,39). Dit is 2,77% lager dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Ook de prijzen van de andere crypto uit de top 25 blijven overwegend dalen. Er zijn enkele uitzonderingen. De grootste winst van de dag tot nu toe is met + 6,94% voor Cronos (CRO) met +6,94%. Bij de verliezers zien we dat er geen einde aan de vrije val van de prijs van Terra (LUNA) lijkt te kommen. Deze daalt in 24 uur met een astronomische 62,11%, maar hierover later meer. Ook de verbonden stable coin TerraUSD (UST) blijft in de misère delen met -12,25%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Shiba Inu (SHIB) profiteert van crypto crash Terra (LUNA)

Gisteren zagen we nog dat zowel Shiba Inu (SHIB) als Terra (LUNA) geplaagd werden door een vicieuze cirkel tussen prijs en vertrouwen. De beleggers straffen Terra (LUNA) ook vandaag ongenadig af en de munt verliest snel marktaandeel. Dat geldt ook voor de verbonden stable coin TerraUSD (UST) en Bonded Luna (BLUNA). Waar de laatste recent nog hoge ogen gooide in de top 25 crypto is deze nu afgezakt naar een 65ste plaats op de ranglijst op basis van marktkapitalisatie. Het verlies van Bonded Luna (BLUNA) bedraagt vandaag alleen al 67,16%.

Ook Terra (LUNA) verliest snel marktaandeel. Inmiddels zijn de Wrapped Bitcoin (WBTC) en Shiba Inu (SHIB) de munt gepasseerd op de ranglijst (SHIB is 15de, WBTC 16e en Luna 17e). Ook lijkt voor Shiba Inu (SHIB) de vicieuze cirkel doorbroken, want de live Shiba Inu (SHIB) prijs ligt 2,60% hoger dan gisteren.

Dit zijn de crypto koopjes voor na de crisis

Vanmiddag zagen we al dat analisten verdeeld zijn over de duur en heftigheid van de Bitcoin crisis. Sommigen verwachten een snelle rebound en anderen bereiden zich voor op een horror-scenario.

Ditzelfde zien we in de markt voor andere crypto. Er wordt nog steeds veel verkocht en de prijzen dalen, al zien we ook weer enkele groene cijfers op de digitale koersenborden. Toch blijken (met name Ethereum) whales koopjes te spotten. On-chain analyses laten namelijk zien dat zij vooral utility tokens kopen. Hun meest gekochte cryptomunten uit de top 25 crypto zijn:

  • ChainLink (LINK), desondanks noteert de live Chainlink (LINK) prijs met $ 8,380 een verlies van 3,23%;
  • Shiba Inu (SHIB), dit effect beschreven we hiervoor al;
  • en stable coins USDC en USDT aangezien zij hun dekking wel wisten te behouden.
  • Opvallend is dat de whales klaarblijkelijk anticiperen op een herstel van de Terra (LUNA) prijs, want ook deze wordt ondanks alle commotie massaal aangekocht.

Daarnaast zien we dat zij ook interesse hebben in diverse crypto buiten de top 25, maar deze mogelijke koopjes bespreken we gezien onze focus op de top 25 crypto hier niet verder.

Omgekeerde correlatie cryptoprijs en aandelenprijs

Normaal gesproken zien we een correlatie waarbij de koers van Bitcoin en crypto reageert op de aandelenprijzen. Vandaag was dit echter andersom. Beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase presenteerde vandaag de jaarcijfers en die waren ronduit teleurstellend.

Allereerst bleek dat er in het eerste kwartaal van 2022 2,2 miljoen minder traders waren dan in het laatste kwartaal van 2021. Hierdoor bleven ook de financiële cijfers sterk achter bij de verwachtingen. Handelsvolume, winst en omzet waren veel lager dan gepland. Beleggers straften dit gebrek aan interesse in crypto en de gevolgen daarvan hard af. De aandelenkoers daalde aanvankelijk met 15%, waarmee de laagste prijs ooit werd genoteerd. Gedurende de Amerikaanse handelsdag liep dit verlies weer terug. Het aandeel sloot uiteindelijk met een verlies van 12,60%.

Er vallen dus weer genoeg marktontwikkelingen te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen