CSI: Een van de beste misdaadseries staat op Netflix

Films & Series Lucas van de Wetering 1 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De bekende misdaadserie CSI is vanaf nu te bekijken op Netflix. Maar niet alles van de serie is op de streamingdienst geplaatst.

CSI: Crime Scene Investigation is een razend populaire misdaadserie uit 2000. De serie, met vijftien seizoenen, is nu te bekijken op streamingsgigant Netflix. Maar je kan nog niet alles van de serie bekijken.

Er staan slechts zes seizoenen van CSI op Netflix, tenminste op dit moment. Dat zijn de laatste zes. Maar is de serie het kijken waard? Al helemaal nu je niet kan starten bij het begin van de serie?

CSI op Netflix

CSI: Crime Scene Investigation is een misdaadserie over, je raad het wel, het onderzoeken van misdaden. De Amerikaanse serie volgt een forensisch onderzoekteam uit Las Vegas.

In CSI worden er veel verschillende soorten misdaden onderzocht door het politieteam. Het verschilt van brandstichting tot verkrachting, tot zelfs gruwelijke moorden. CSI: Crime Scene Investigation op Netflix is dan ook geen serie om te kijken als je niet tegen bloed kan.

Het eerste seizoen van de misdaadserie kwam uit in 2000. En het laatste, vijftiende seizoen kwam uit in 2014. Sindsdien zijn er nog wel meerdere spin-offs van de serie geweest zoals: CSI: Miami, CSI: NY en CSI: Cyber. Ook zijn er twee films uitgebracht die een afronding waren van de originele serie met de naam: Final Immortality (I & II).

Kijken of niet

Nu blijft de vraag: Is het nuttig om alleen de laatste zes seizoenen van CSI op Netflix te kijken. Hier is geen correct antwoord op te geven. Het komt neer op persoonlijke voorkeur en hoe jij graag series kijkt.

Als je begint in seizoen 10 van een serie, begrijp je bijvoorbeeld niet alle verhaallijnen helemaal. Ook leer je de karakters minder goed kennen, omdat je niet weet wat ze de afgelopen 9 seizoenen hebben meegemaakt. Dus als je helemaal in een serie wil worden meegesleurd, kan je misschien beter wat anders kijken.

Maar als je dit minder belangrijk vindt, is CSI op Netflix zeker een topserie om te kijken. In CSI behandelen ze bijna iedere aflevering een andere misdaad. Je zou zelfs één aflevering ergens midden in een seizoen kunnen kijken, en zelfs dan zou je de serie nog prima kunnen begrijpen.

Dus als je alles van een serie wil begrijpen en iedere personage door en door wilt kennen, is CSI op Netflix wellicht niets voor jou. Maar als je gewoon een leuke serie wilt zien over misdaad, dan is CSI op Netflix zeker een aanrader.

Dune: Part Two review: sciencefiction heeft er een meesterlijke trilogie bij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen