Cyberpunk 2077 op de PlayStation 5 spelen? Nog even wachten

Games Jelle van Es 21 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Eén van de zwaarste lanceringen in gameland is zonder twijfel Cyberpunk 2077. De game die in 2020 uitkwam, was niet wat we er van hadden verwacht. Er zou verbetering komen met een nieuwe versie voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X.

Maar mocht je een PlayStation 5 op de kop hebben getikt en uitkijken naar Cyberpunk 2077, dan hebben we helaas slecht nieuws. De ontwikkelaar heeft namelijk besloten dat het meer tijd nodig heeft om de game op een goede manier uit te brengen.

Cyberpunk 2077 op de PlayStation 5 komt later

Op Twitter liet de ontwikkelaar weten dat zowel Cyberpunk 2077 als The Witcher 3 voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X vertraging heeft opgelopen. Als reden geeft men aan dat het team meer tijd nodig heeft om de games op een goede manier uit te brengen en dat daar gehoor aan wordt gegeven. Daarmee doet het dus iets compleet anders dan dat men besloot bij de lancering van Cyberpunk. Toen werd de game met matige performance en vele bugs uitgegeven, waardoor de game uiteindelijk van de PlayStation Store werd verwijderd. Consumenten konden toen hun geld terugkrijgen.

Het is nu de bedoeling dat Cyberpunk 2077 in het eerste kwartaal van 2022 op de PlayStation 5 en Xbox Series X uitkomt. The Witcher 3 moet dan in het tweede kwartaal komen. Deze versie wordt een verbeterde variant van de game die alweer een paar jaar geleden op de markt kwam en wordt gezien als één van de betere titels van de afgelopen jaren. En van die game weet je in elk geval dat hij goed is. Voor die versie hoeft de ontwikkelaar alleen maar de boel een beetje verbeteren en er voor zorgen dat de game gebruik maakt van de mogelijkheden die de nieuwe spelcomputer biedt. Denk daarbij aan kortere laadtijden en meer.

Vraagtekens

Het blijft echter de grote vraag of de PlayStation 5- en Xbox Series X-versie van Cyberpunk 2077 een beetje de moeite waard gaat zijn. Er was behoorlijk veel mis met de originele release en het is echt maar afwachten of dat verbeterd kan worden in deze nieuwe release.

[REVIEW] Vijf redenen om Cyberpunk 2077 toch te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen