De krankzinnige dagelijkse routine van Meta CEO Mark Zuckerberg

Lifestyle Sam Dille 9 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Mark Zuckerberg, de 39-jarige oprichter van Meta, is momenteel de zesde rijkste persoon ter wereld. Je zou dus denken dat de techgigant een leven heeft vol feestjes, champagne en verre reizen. Maar dat valt eigenlijk best mee.

Het leven van Mark Zuckerberg is vrij normaal. Dat neemt niet weg dat hij een paar bizarre routines heeft. Business Insider stelde de gemiddelde dag van Zuckerberg samen op basis van zijn eerdere interviews.

En als je zijn dagelijks leven onder de loep neemt kom je erachter dat ook rijke mensen eigenlijk gewoon mensen zijn.

De bizarre ochtendroutine van Mark Zuckerberg

Mark begint elke ochtend met een slechte gewoonte waar miljoenen zich schuldig aan maken. Hij kijkt namelijk meteen nadat de wekker af is gegaan op zijn smartphone. Zuckerberg wordt rond 8 uur ‘s ochtends wakker en controleert Meta’s eigen Facebook, Messenger en WhatsApp. Het is een gewoonte die hij op de Joe Rogan-podcast omschrijft als ‘niet goed’.

Nadat zijn schuldgevoel is verdwenen, gaat de miljardair trainen. Hoewel hij vroeger gewoon jogde, doet hij nu aan martial arts. Hij traint vast voor een mogelijk duel met tech-rivaal Elon Musk. Mark Zuckerberg doet nu zo’n drie of vier jiujitsu- en MMA-sessies per week. Daarnaast doet hij kracht-, conditie- en mobiliteitstraining.

Mark heeft nooit onthuld wat hij als ontbijt eet. Maar we weten wel dat hij 4.000 calorieën per dag eet om het intensieve trainingsregime bij te houden.

Mark Zuckerberg in gevecht
Zuckerberg in actie! (Afbeelding: Instagram/Mark Zuckerberg)

Het werk- en privéleven van de Facebook-oprichter

Om ‘s werelds grootste socialemediaplatform te runnen, moet je hoofd helder genoeg zijn om moeilijke beslissingen te maken. Daarom steekt Mark Zuckerberg zijn energie niet in het uitkiezen van een outfit. Hij draagt elke dag dezelfde kledingcombinatie.

Zuckerberg brengt ongeveer 50 tot 60 uur per week door op kantoor. Maar hij vertelde in 2015 aan CNN dat hij zijn hele leven constant aan het bedrijf denkt en werkt.

Tussen alle zaken door probeert hij zo veel mogelijk tijd vrij te maken voor het gezin. Hij trouwde in 2012 met zijn oude Harvard-vriendin en kinderarts Priscilla Chan. De twee hebben drie dochters: Maxima, August en Aurelia. Volgens Chan leest Mark elke avond zijn dochters voor en doet hij een Joods gebed voordat ze naar bed gaan.

Als de kinderen in bed liggen, gaat Mark Zuckerberg zelf ook op één oor. Hij zorgt ervoor dat hij minstens acht uur per nacht slaapt. Zijn slaap trackt hij met behulp van een Oura-ring. En dan kan zijn bizarre routine weer opnieuw beginnen.

Variety geeft ons met Barbenheimer hét interview dat we in 2023 nodig hadden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen