Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 26 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Datalek bij Samsung: gebruikers zagen informatie van anderen in

Samsung had onlangs last van een datalek, waardoor een klein aantal gebruikers data kon inzien van andere gebruikers. Op moment van schrijven is niet bekend hoeveel mensen zijn getroffen, maar het Zuid-Koreaanse bedrijf geeft wel aan dat het niets te maken heeft met die vreemde notificatie van vorige week.

Het was niet zo dat ze elkaars informatie konden bekijken op verschillende Samsung-telefoons, maar dat kon wel wanneer ze met hun account inlogde op de officiële website van de fabrikant. Vooralsnog is niet duidelijk wat voor soort informatie men van een ander gezien heeft. Tegenover de website SamMobile bevestigt de Zuid-Koreaanse fabrikant in elk geval dat het om een klein groepje Britse gebruikers gaat. Voor de rest heeft het bedrijf er geen informatie over naar buiten gebracht.

Samsung Galaxy S20
De Samsung Galaxy S20 (Afbeelding: Samsung)

Klein datalek bij Samsung

De redactie van Tweakers heeft bij Samsung nagevraagd of er ook Nederlandse gebruikers getroffen zijn door het kleine datalek, dat veroorzaakt zou zijn door een technische fout. Maar op die vraag heeft het team nog geen antwoord gekregen, dus dat moeten we nog even afwachten. Daarnaast is ook niet duidelijk hoe lang het datalek actief was. Verschillende gebruikers laten op Reddit in elk geval weten last te hebben gehad van het lek. Het eerste bericht hierover verscheen vijf dagen geleden, dus het is in elk geval vijf dagen,

De technologiewebsite The Register speculeerde dat het datalek iets te maken zou hebben met de mysterieuze notificatie die enkele Samsung Galaxy-gebruikers vorige week ineens kregen op hun smartphones. Die notificatie kwam binnen via de Zoek Mijn Mobiel-applicatie van Samsung. Echter, het bedrijf heeft tegenover SamMobile bevestigd dat beide situaties los van elkaar staan. Dit zou dus geheel toevallig zijn. Er heerst dus nog een hoop onduidelijkheid over het datalek, dus laten we hopen dat het bedrijf snel reageert en meer duidelijkheid verschaft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

SamMobile

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!