De 10 meest trending series en films in Nederland volgens Google

Films & Series Jeroen Kraak 31 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Google heeft uitgezocht wat de meest gegoogelde films en series van Nederland zijn. De lijst heeft een opvallende nummer 1.

Als je informatie over een serie wil hebben, kom je vrijwel meteen op Google terecht. Je kunt bijvoorbeeld een recensie zoeken of meer informatie te weten te komen. Daarmee krijg je natuurlijk een vrij goed beeld over wat wel en niet populair is in ons land.

Trending series en films

Google onderzocht wat de meest trending titels waren op het gebied van film en televisie. Met trending bedoelt de zoekmachine dat er veel meer naar is gezocht dan een half jaar geleden. Nederland lijkt opvallend veel bezig met Nederlandse content. In de top 10 staan er vier Nederlandse titels. Twee daarvan zijn echte reality titels.

De meest trending zoekopdracht gerelateerd aan films en televisie is niet een standaardprogramma. Het gaat namelijk om Boos. De uitzending over The Voice of Holland deed veel stof opwaaien en dat zien we dan ook terug in de zoekresultaten.

Op de tweede plaats staat een titel die je dan wel verwacht. We hebben het natuurlijk over Stranger Things. Het vierde deel van de serie liet lang op zich wachten. Logisch dat veel mensen daar vooral vlak voor de release op gaan zoeken.

De gehele top 10

De nummer drie is dan wel weer een opvallende. Het is Euphoria van HBO Max. Het is misschien niet de grootste titel op het platform, maar schijnbaar wel een die veel indruk heeft gemaakt. Dat is ook terug te zien op IMDb, want de titel scoort een 8,4.

Natuurlijk ben je benieuwd naar de gehele top 10. Die zag er als volgt uit:

  1. Boos (YouTube)
  2. Stranger Things (Netflix)
  3. Euphoria (HBO Max)
  4. Tinder Swindler (Netflix)
  5. Don’t Look Up (Netflix)
  6. Diepe Gronden (Videoland)
  7. Inventing Anna (Netflix)
  8. Big Brother (Videoland)
  9. Ex on the Beach (Videoland / Amazon Prime Video)
  10. Encanto (Disney+ en te koop bij Google Play, Apple TV)

Google deed het onderzoek naar aanleiding van de vernieuwde versie van de Chromecast met Google TV. Die laatste heeft een compleet nieuwe softwareschil waarover we al eerder een bericht schreven. Het zorgt ervoor dat je jouw favoriete content nog makkelijker vindt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen