Dit zijn de beste uitvinders aller tijden

Tech Rutger Houweling 12 dec 2017
Leestijd: 3 minuten

Gelukkig zijn er op deze wereld een heleboel mensen die een drang hebben hard na te denken en briljante ideeën uit te voeren. Want hoe zou de wereld eruit hebben gezien als uitvinders die veel op het gebied van technologie en ontwikkeling betekend hebben er niet zouden zijn? In ieder geval anders. Wij stellen daarom graag een aantal uitvinders aan jullie voor. Natuurlijk zijn er nog een hoop meer noemenswaardige wetenschappers, maar deze zijn wij in ieder geval toch wel erg dankbaar.

Wat heb jij nodig om je tot de beste uitvinders te scharen?

Iedereen droomt er wel eens over om in het rijtje ‘beste uitvinders van de wereld’ te behoren. We willen producten of diensten ontwikkelen waarmee wij rijk worden en misschien wel de wereld veranderen. Niet voor niets was een programma ‘Het beste idee van Nederland’ een groot succes en starten er dagelijks nieuwe startups. Maar goed, om als uitvinder door het leven te gaan moet je iets bedenken, ontwerpen of vervaardigen (mooi woord) wat nog niet eerder op de markt is gebracht. Klinkt logisch en dat is het ook! Zorg er in ieder geval voor dat je een probleem onderkent en de (technische) kennis en creativiteit hebt om het probleem op te lossen. En laat je vooral inspireren door deze uitvinders:

Thomas Edison (1847-1931)

En toen was er licht! Thomas Edison is de uitvinder van de gloeilamp, koolmicrofoon, fonograaf (voorloper van grammofoon) en kinetoscoop (over het algemeen beschouwd als eerste filmprojector).

beste uitvinders

Heron van Alexandrië (10-70)

Deze Griekse wetenschapper heeft lang, lang geleden de allereerste stoommachine uitgevonden. Ook is hij bekend van de wiskundige formule van Heron (toepasselijke naam) om de oppervlakte van een driehoek te berekenen.

Steve Jobs (1955-2011)

Steve Jobs kennen wij natuurlijk allemaal. Hij wordt beschouwd als één van de grootste innovators op het gebied van computers, smartphones en animatie. Plus Steve is natuurlijk jarenlang het icoon van Apple geweest. Meer hoeven wij over deze uitvinder niet te zeggen.

Alexander Graham Bell (1847-1922)

De grondlegger van hedendaagse communicatie. Bell heeft patent aangevraagd op de telefoon en daarom bijgedragen aan de totstandkoming van telefonie.

Leonardo da Vinci (1452-1519)

Naast dat hij uiteraard bekend is van zijn creatieve werk (onder andere Mona Lisa en de universele mens) heeft Leonardo da Vinci ook een aantal uitvindingen op zijn naam staan. Het machinegeweer, de gepantserde tank en hij heeft een vroege versie van het vliegtuig bedacht. Wat zou er met de wereld zijn gebeurt als deze uitvinder er niet was geweest?

Tim Berners-Lee (1955)

Deze held is de bedenker en grondlegger van het World Wide Web. Zonder zijn uitvinding bestonden wij niet en was jij dit nu niet aan het lezen. Thanks Tim! Onlangs won hij ook nog de ‘Nobelprijs voor informatica‘, oftewel de Turning Award.

beste uitvinders

Louis Pasteur (1822-1895)

Pasteur is bekend vanwege zijn pasteurisatietechniek waardoor wij nu onder andere genieten van bier, melk en wijn. Ook niet geheel onbelangrijk: hij heeft een vaccin uitgevonden tegen hondsdolheid.

Zie jij jezelf al in dit rijtje thuis en word jij de Elon Musk van de komende 25 jaar? Laat je dan vooral niet inspireren door de prettig gestoorde uitvinder Colin Furze. Hij maakt vette uitvindingen, maar of de wereld ze nodig heeft? Niet echt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen