Betrapt: zo check je wie er meelift op jouw Netflix-account

Tech Lisanne Beijen 13 dec 2017
Leestijd: 3 minuten

Iedereen wie een Netflix-account heeft opgelet! Verdenk je er iemand van mee te liften op jouw account, en stiekem het hele seizoenen van Stranger Things en Chefs Table zit te kijken op Netflix? Dan is er een makkelijke manier er achter te komen of dit klopt.

Netflix kijk je nooit alleen

Staan tussen de films en series die je nog moet verder kijken op Netflix opeens titels als ‘Mean Girls’ en ‘Gossip Girl’, maar heb je nooit zoiets gekeken? Dan is de kans groot dat iemand stiekem op jouw account aan het meeliften is. Een vriend of vriendin, een oud-huisgenoot of een familielid maakt waarschijnlijk gebruik van jouw abonnement.

Naast het feit dat je je zuurverdiende centen hebt besteed aan de abonnementskosten (vanaf 10,99 euro) bevat Netflix ook veel persoonlijke informatie. En dan hebben we het met name over informatie met betrekking tot je kijkgedrag: wanneer je films of series kijkt, hoe vaak en waar je naar kijkt.

Je kunt natuurlijk altijd je wachtwoord veranderen zodat niemand meer kan meegluren op jouw abonnement. Dan weet je echter nog niet óf er daadwerkelijk iemand gebruik maakt van jouw account. Gelukkig is er een simpele manier waarop je dit kunt uitvinden.

Hoe traceer je de boef?

Om er achter te komen of iemand jouw Netflix-account gebruikt moet je het volgende doen:

[listicle]Login op je account en selecteer je gebruikersnaam. Selecteer vervolgens ‘Mijn Account’ in het menu rechtsboven in je beeldscherm[/listicle]

Netflix

[listicle]Scrol naar beneden naar ‘Kijkactiviteit’ [/listicle]

Netflix-account

[listicle]

Klik op ‘Recente toegang tot account bekijken’

[/listicle]
Netflix-account

Onder deze laatste optie worden de laatste succesvolle account-logins getoond. Je vindt hier allerlei informatie die te maken heeft met het inloggen op Netflix, zoals de datum en tijd, de locatie, het bijbehorende IP-adres en het type apparaat dat is gebruikt om te kijken. Met deze gegevens, en met name het IP-adres, kun je achterhalen of iemand ongevraagd gebruik maakt van jouw account.

Zie je recente activiteit in Australië voorbij komen, en is je broer daar net naartoe verhuisd, dan weet je voldoende. Komt een IP-adres niet overeen met de jouwe? Dan moet er ook een alarmbelletje gaan rinkelen.

[listicle]

Zie je onbekende apparaten? Ga dan terug naar je account en druk op ‘Afmelden op alle apparaten’.

[/listicle]
Netflix-account

Deel je Netflix-account of scherm hem (opnieuw) af

Het kan zo zijn dat de persoon die gebruik maakt van je Netflix-account geen sporen achterlaat, door de kijkgeschiedenis (stuk voor stuk) te wissen. In dat geval zal je er dus niet door vreemde aanbevelingen van Netflix’ algoritme achterkomen dat je je account ongevraagd met iemand deelt. Dan is het dus handig om deze truc toe te passen en er achter te komen of het toch niet handig is je wachtwoord eens te veranderen. Net als alle andere wachtwoorden die je ooit met iemand hebt gedeeld. Het is maar een tip ;-).

Heb je deze 10 must-see series en films al gezien trouwens? Ze verdwijnen in december van Netflix dus je hebt nog even om ze allemaal te binge watchen! Deze vijf Netflix-hacks maken het binge watchen trouwens een stuk gemakkelijker. Alstu!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen