De drone van je dromen: maak kennis met met DJI Matrice 30 Enterprise

Gadgets Wesley Akkerman 22 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dronemaker DJI kondigt een drone aan die dit keer echt goed tegen allerlei weersomstandigheden kan: de M30 Enterprise. Dit ding is bestand tegen zware regen, zware windstoten, flinke hoogtes en zelfs ijzige omstandigheden van -20 graden. Daarnaast is het apparaat tevens compact genoeg om in een tas of koffer te passen.

Daarmee lost DJI allerlei beloftes in die het eerder deed, maar nooit echt helemaal waarmaakte. De armen van de M30 Enterprise klappen zich bovendien zelf in, waardoor je geen gedoe hebt met het loshalen van onderdelen. Mogelijk gaat dit wel allemaal ten koste van de gebruikersduur: die staat nu op 41 minuten.

DJI Matrice 30 Enterprise aangekondigd

Dat betekent dat je slechts 41 minuten kunt vliegen voordat je de accu moet opladen. Dat komt deels door dat compacte formaat, dat gelukkig een groot voordeel heeft. Dit is namelijk een robotachtige drone-in-een-doos-oplossing. Daardoor kan de DJI-drone volledig autonoom op pad, zonder dat je je vertilt aan het gevaarte.

DJI M30 Enterprise
De DJI M30 Enterprise in volle glorie (Afbeelding: DJI)

De DJI Dock waar de drone uit vliegt, heeft z’n eigen weerstation, camera’s en antennes en biedt de accu tot 25 minuten aan energie aan. Je kunt vluchten uitvoeren tot zeven kilometer, mits je je natuurlijk houdt aan de geldende wetten en richtlijnen. De dock heeft z’n eigen stroomtoevoer, back-up-batterij en internetverbinding.

Twee modellen van de drone

Er bestaan in feite twee modellen van deze drone. Het verschil zit hem in de cameraspecificaties. De M30 heeft een 48 megapixelcamera en kan tot zestien keer optisch inzoomen. Ook kan die tot 200 keer digitaal inzoomen. Verder is er een acht megapixelcamera, maak je foto’s in 8K en video’s in 4K op 30fps.

Je geeft de DJI-drone bovendien tot 1,2 kilometer afstand de nodige commando’s. De M30T, de andere variant, heeft tot slot nog een radiometrische thermische camera van 640 bij 512 pixels. Beide modellen komen met verbeterde RC Plus-controller. De kosten: minimaal 10.000 dollar voor het eerste model en 14.000 dollar voor het tweede model.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DJI

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen