Oeps! Drone crasht in vulkaan (maar dat levert wel toffe beelden op)

Gadgets Jelle van Es 3 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Vliegen met een beetje goede drone is niet aan iedereen weggelegd. Het vergt veel oefening om dat ding goed in de lucht te houden en dan prachtige beelden opnemen.

In die categorie hebben we nu een nieuwe mooie video. We zien hoe de drone-piloot Joey Helms in IJsland een prachtige uitbarstende vulkaan in beeld brengt. Maar dat gaat niet helemaal goed.

Drone versus een vulkaan (Spoiler: de vulkaan wint)

De video van Helms is op 24 mei opgenomen en via de drone zien we hoe de vulkaan Fagradalsjfall in IJsland uitbarst. In de video zie je hoe hij prachtig over de vulkaan vliegt. Aan het begin gaat het rustig aan en zien we de verschillende stromen die vanuit de vulkaan komen. Maar langzaam maar zeker zie je dat hij dichter naar de vulkaan vliegt. Daarbij spuwt het lava flink omhoog en dat ziet er echt spectaculair uit. Daarmee loopt ook de spanning in de video op, want hoe dichterbij hij komt, des te meer je vreest dat het misgaat. En uiteindelijk gebeurt dat ook en is Helms zijn dure drone helaas kwijt. Bekijk de video hieronder.

Volgens Helms waren de omstandigheden waarin hij vloog met zijn droom lastig en zorgde de hitte en de luchtstromen er voor dat de drone niet helemaal deed wat hij moest doen. En uiteindelijk vloog hij dus de vulkaan in. Dat is dus pijnlijk, omdat je op die manier een duur stukje apparatuur kwijt bent. Maar aan de andere kant zou je ook kunnen zeggen dat je hierdoor nu echt unieke beelden hebt, die je vanaf je scherm het gevoel geeft dat je bijna zelf in de brand staat.

Een paar maanden al actief

De vulkaan Fagradalsjfall, die zich op een aantal kilometer van de IJslandse hoofdstad bevindt, is sinds maart actief, nadat hij zo’n 900 jaar inactief was. En gelukkig hebben we dus deze drone beelden om te zien hoe mooi de vulkaan is.

Automerk gebruikt 3.281 drones om logo boven Shanghai te laten zweven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!