De grote Twitch-hack: alles dat je moet weten over wat er is gebeurd

Games Jelle van Es 7 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Mocht je het gemist hebben: er is gisteren een flinke hack geweest rondom Twitch. Als gevolg daarvan zijn er heel wat dingen op straat komen te liggen en worden er dingen door het bedrijf ondernomen. Wij zetten even voor het gemak op een rij wat je allemaal moet weten.

Twitch hack: alles dat je moet weten

Zo is het gebeurd

Volgens Twitch is een error op de server geweest en hebben toen derden van buitenaf toegang gekregen tot deze servers, met de gevolgen vandien. Daarmee bevestigt het bedrijf dus dat er inderdaad wat is gebeurd. Of de hack te maken zou hebben met het onvermogen van het platform om op te treden tegen Toxic-gebruikers, dat is niet bekend, maar dat wordt wel gesuggereerd.

Wat is er gelekt

Er zwerft een Torrent-bestand op het internet met zo’n 125 GB aan data. Daarin zit de source code van het platform sinds het ontstaan van het platform. Er is informatie naar buiten gekomen over wat populaire streamers precies verdienen op Twitch. Er is data over de verschillende externe projecten die onder het platform vallen naar buiten gekomen en dat het bedrijf zou werken aan een alternatief voor Steam genaamd Vapor.

Iemand die gamet (Afbeelding: Mark Decile / Unsplash)

Dit is belangrijk

Mocht je gebruik maken van Twitch, dan is het belangrijk dat je even je wachtwoord aanpast. Deze zijn ook gelekt, hoewel ze encrypted zijn. Maar de kans is aanwezig dat die uiteindelijk gekraakt wordt en die data dus op straat ligt. Als je dat wachtwoord ook op andere platformen gebruikt, dan moet je het daar ook even aanpassen. Bovendien is het handig als je een twee-staps-verificatie gebruikt. Op die manier kunnen gebruikers minder snel met jouw gegevens op jouw account.

Dit doet Twitch zelf

Twitch is langzaam maar zeker de schade aan het inventariseren. Ze zijn er open in dat er iets is gebeurd. En heeft als eerste stap nu de Stream-keys gereset. Die heb je nodig om vanuit software zoals Xsplit en OBS jouw gamestream naar Twitch te streamen. Mocht je dat doen, dan moet je dus daar even wat aanpassingen doen.

Dit verdienen de succesvolle streamers

Hoewel het heel vervelend is dat dit gebeurd is, geeft het ons ook een mooi kijkje in wat men nu zoal verdient. Dit zijn de bedragen die de honderd succesvolste streamers pakken. Daar zitten waarschijnlijk geen bedragen bij die men pakt via abonnementsservices, het lijkt echt te gaan om inkomsten vanuit reclames en dat soort dingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen