Facebook-gamers beleven nostalgie: Farmville keert officieel terug

Games Jelle van Es 7 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Mocht je iemand zijn die in het verleden graag games om Facebook speelde en daarbij nostalgische gevoelens hebben, dan hebben we goed nieuws. De klassieker Farmville keert terug.

Het gaat hier om Farmville 3. En deze nieuwe game heeft helemaal niks meer te maken met Facebook, aangezien het gaminggedeelte op het social medium zo goed als weg is. Daarom kun je de game gaan spelen op je smartphone of tablet.

Farmville 3 komt er aan

Farmville 3 wordt uiteraard wel een free-to-play-game, waarbij je via micotransacties je boerderij waarschijnlijk makkelijker kunt runnen. In het derde deel draait het volgens de ontwikkelaar voornamelijk om de dieren. Er zijn veel verschillende soorten beesten die je op de boerderij kunt houden en het is zaak dat je die goed verzorgt. Uiteindelijk is het ook mogelijk dat jouw beesten baby-beesten krijgen en kun je diverse unieke beesten gaan ontdekken. Er wordt zelfs gesproken over ‘exotic life’. Wat we daarbij moeten voorstellen, dat is nog even afwachten.

Daarnaast is het mogelijk om in Famrville 3 hulp in te huren door middel van Farmhands. Elk personage maakt gebruik van bepaalde vaardigheden, die verbeterd worden wanneer je ze upgrade. Daarnaast gaat de game gebruik maken van een weersysteem. Daardoor is het soms zonnige op je boerderij, maar kan het ook regenen en zelfs sneeuwen. Of dat effect gaat hebben op je oogst, dat lijkt ons niet.

Bouw zoals je zelf wilt

Verder laat de ontwikkelaar weten dat je in Farmville 3 zelf kunt bepalen hoe je je boerderij inricht. Er zijn meer dan honderd voorwerpen waarmee je de boel kunt versieren en het op die manier uniek te maken. Mocht je de game op Android willen spelen, dan is het nu alvast mogelijk om je te registeren. Wanneer je dat doet, dan krijg je bepaalde bonussen. De game komt uit op 4 november. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Nintendo Switch OLED: vijf redenen om hem (niet) te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen