De imposante elektrische auto van Chevrolet laat even op zich wachten

Elektrische auto's Mark Hofman 7 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Chevrolet wil, met de elektrische variant van de Silverado, in 2022 de concurrentie aangaan met Tesla. Eerder werd al bekend dat deze pick-up voorzien wordt van een imposante actieradius, maar verder hebben we de elektrische auto nog niet gezien.

Daar komt aan het begin van 2022 verandering in, zo maakt Chevrolet bekend in zijn eigen newsroom. General Motors CEO Mary Barra doet de elektrische auto, tijdens de CES 2022 presentatie van het bedrijf, uit de doeken.

De Chevrolet Silverado

De Consumer Electronic Show is dé technologiebeurs ter wereld die jaarlijks plaatsvindt in Las Vegas. Na een jaar afwezig te zijn geweest door een kleine pandemie, keert het evenement in 2022 weer terug. Dé ideale plek voor General Motors op de imposante elektrische auto van Chevrolet aan te kondigen.

De autofabrikant liet eerder namelijk al weten de concurrentie met de top van de markt (lees: Tesla) aan te willen gaan. Dat doe het dus door een nieuwe variant van de Chevrolet Silverado op de markt te brengen. De pick-up truck zal vooral op het gebied van actieradius de concurrentie aan gaan met, bijvoorbeeld, de Tesla Model S Plaid. 

Het standaard model van die elektrische auto heeft een actieradius van 637 kilometer, waar het Long Range model 652 kilometer bereik heeft. De nieuwe Silverado van Chevrolet krijgt volgens General Motors standaard een actieradius van 643, waarmee het in ieder geval de “standaard Model S Plaid” aan zou kunnen.

Elektrische auto creëert nieuw probleem

De markt rondom de elektrische auto blijft zich ontwikkelen. Enerzijds prettig, want hierdoor gaat de kwaliteit van dergelijke auto’s aanzienlijk omhoog. Anderzijds zorgt dit er wel voor dat we steeds meer te weten komen over het alternatief voor benzine auto’s.

Servische bevolking toont nieuw milieuprobleem elektrische auto’s

Zo werd onlangs bekend dat de elektrische auto wel degelijk minder bijdraagt aan de milieuproblemen die we op dit moment al kennen, maar dat het ook nieuwe problemen creëert. Benieuwd hoe dat zit? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen