WiTricity maakt het mogelijk om je elektrische auto draadloos op te laden

Elektrische auto's Mark Hofman 5 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het draadloos opladen van je telefoon is iets dat we anno 2021 de normaalste zaak van de wereld vinden. Het draadloos opladen van je elektrische auto klinkt overigens als de verre toekomst. Maar die toekomst lijkt dichterbij te zijn dan we in eerste instantie dachten.

Toen de Genesis GV60 werd aangekondigd werd al duidelijk dat deze elektrische auto niet alleen via de kabel, maar ook volledig draadloos op te laden zou zijn. Een bizar idee dat door WiTricity, pionier op het gebied van draadloos laden, werkelijkheid wordt.

Elektrische auto draadloos opladen

Het idee van draadloos opladen van elektrische auto’s is niet nieuw. De technologie werd tijdens de Geneva Motor Show in 2018 al getoond. De Hyundai Motor Group liet destijds zien hoe een dergelijke oplossing in zijn werk zou gaan. Dat we drie jaar later ook daadwerkelijk gebruik kunnen maken van die oplossing is indrukwekkend.

Al moeten we wel direct de verwachtingen de kop indrukken. WiTricity, het bedrijf dat het draadloos opladen van een elektrische auto mogelijk maakt, test de innovatie namelijk een stukje verderop. De Zuid-Koreaanse markt is de eerste markt die te maken krijgt met een dergelijke technologie. Dat heeft te maken met het feit dat de nieuwe Volvo Genesis GV60, die draadloos opladen ondersteund, alleen in dat land beschikbaar is.

Wanneer we in Nederland aan de slag kunnen gaan met de oplaadtechniek is nog niet bekend, maar het zal dus nog wel even duren.

Voorgoed veranderen

Het draadloos opladen van je elektrische auto is overigens niet de enige ontwikkeling die op het gebied van de batterij plaatsvindt. Bosch zorgt er namelijk voor dat de manier waarop jij je voertuig oplaad voorgoed kan veranderen. Dat heeft dan onder andere te maken met het feit dat het bedrijf de oplaadkabel voor thuis een stuk compacter maakt.

Het opladen van je elektrische auto gaat dankzij Bosch voorgoed veranderen

Ben je benieuwd wat Bosch nu precies gedaan heeft en wat voor voordelen je dat als consument oplevert? Lees dan zeker even het artikel dat ik erover schreef via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen