Het opladen van je elektrische auto gaat dankzij Bosch voorgoed veranderen

Elektrische auto's Mark Hofman 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Bosch gaat de manier waarop een elektrische auto opgeladen wordt voorgoed veranderen. Althans, dat is het bericht dat het bedrijf heeft op IAA 2021. Tijdens de grote autobeurs in München heeft het bedrijf een vernieuwde oplaadkabel geïntroduceerd.

Deze vernieuwde kabel zorgt er in ieder geval voor dat het thuisladen van een elektrische auto een stukje toegankelijker wordt. Of in ieder geval een stuk opgeruimder. Bosch maakt namelijk een einde aan het grote lompe oplaadblok dat ermee gepaard gaat.

Bosch introduceert verbeterde kabel

Bosch wil het opladen van de elektrische auto makkelijker maken. Niet alleen voor toekomstige modellen, maar ook zeker modellen die nu al op de weg rijden. Het bedrijf komt namelijk met een verbeterde oplaadkabel aanzetten. In een persbericht maakt het bedrijf de komst van een nieuwe kabel bekend die zowel onderweg als thuis gebruikt kan worden. Al zal de kabel vooral op die laatste locatie de meeste voordelen opleveren.

Elektrische auto Bosch
Een stuk compacter (Afbeelding: Bosch)

De elektrische auto kan nu namelijk opgeladen worden met een veel compactere kabel. Dit specifieke model van Bosch zorgt er namelijk voor dat het oplaadblok, dat in het Engels ook wel The Brick genoemd wordt, verdwijnt. Volgens Bosch is deze stap voldoende om het gewicht aanzienlijk te verlagen. Zo weegt hij volgens het bedrijf 40% lichter dan de kabels die anno 2021 op de markt zijn. Die kabels wegen op dit moment, dankzij de oplaadbox, zo’n 3 kilogram.

Dankzij de meegeleverde adapters is het mogelijk om je elektrische auto op verschillende manieren op te laden. Zo is het mogelijk om Level 1 en 2 AC Charging toe te staan. Het maakt dus niet uit of je thuis bent of onderweg: met deze oplaadkabel kun je altijd en overal tot maximaal 22kW opladen.

Opladen van de elektrische auto

Bosch hoopt uiteraard dat de nieuwe oplaadkabel een standaard zal worden voor de elektrische auto. Vanaf halverwege volgend jaar moeten bestuurders ermee aan de slag kunnen gaan. Dat houdt dus in dat het oplaadproces van een elektrische auto wel doorontwikkeld wordt. Dat is overigens ook wel nodig, want het lijkt het grote succes van de voertuigen nog in de weg te staan.

Elektrische auto pas echt een succes als dit probleem wordt aangepakt

Meer weten over dat onderwerp? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen