Jelle van Es
Jelle van Es Games 7 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Valve trekt Steam Deck uit elkaar (en vertelt waarom jij dat niet moet doen)

Wanneer je de Nintendo Switch niks vindt, omdat de games je niet aanspreken, dan is de Steam Deck wellicht het apparaat voor jou. Het is kort door de bocht een draagbaar apparaat waarop je heel wat games op kunt gaan spelen.

Omdat het werkt met je Steam-bibliotheek en wat weg heeft van een pc, hadden gamers de vraag of je hem kon aanpassen. Volgens Valve kan dat, maar is dat niet verstandig om te doen, want je kunt jezelf onder stroom zetten. Daarom heeft het bedrijf nu zelf een video uitgebracht, waarin het laat zien hoe het in zijn werk gaat.

De Steam Deck uit elkaar gehaald

In de video van de Steam Deck wordt uitgelegd dat wanneer je niet bekend bent met elektrische schokken en de handschoenen die je moet dragen en andere hulpmiddelen om stroom te geleiden, dat je waarschijnlijk niet met je schroevendraaier aan de weer moet gaan. Je zou dan wel bij een professioneel persoon kunnen aankloppen, zodat hij of zij je kan helpen. Bijvoorbeeld wanneer de thumstick van het apparaat niet meer werkt zoals het zou moeten. Dus, niet zelf doen, maar wel genieten van deze technische video die laat zien wat er allemaal de binnenkant ziet.

De Steam Deck wordt in december van dit jaar uitgebracht. Het basismodel kost 419 euro, maar dan heb je maar 64 GB interne opslag. Daar kun je dus niet heel erg veel games op opslaan. Wat dat betreft is het verstandiger om te kiezen voor het model van 549 euro. Dan krijg je namelijk een harde schijf van 256 GB. Alleen als je hem nog niet hebt besteld, dan hoef je er voorlopig niet op te rekenen. Door de hoge vraag is de handheld uitverkocht. Als je hem nu bestelt, zou je ergens in het tweede kwartaal van 2022 er mee los kunnen gaan.

Al je Steam-games

Volgens Valve zou je met de Steam Deck op dit moment alle nieuwe games kunnen spelen. Of je in de toekomst ook games hebt die te zwaar zijn om op het apparaat te spelen, dat weten we op dit moment nog niet. Wat dat betreft ben je met zoiets als een Nintendo Switch iets veiliger.

Nintendo Switch OLED: vijf redenen om hem (niet) te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!