Netflix wordt duurder in Nederland: zoveel ga je binnenkort betalen

Films & Series Mark Hofman 7 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het hing al enige tijd in de lucht, maar nu is het helaas ook echt zover: Netflix heeft in Nederland zijn prijzen verhoogd. De streamingdienst gooit zowel de prijs van het standaard-abonnement als het Premium-abonnement omhoog.

De dienst maakt bekend dat de nieuwe prijzen voor nu alleen voor nieuwe leden geldt. Wie hoop heeft de dans te ontspringen komt overigens thuis van een koude kermis. De streamingdienst geeft direct de waarschuwing dat de verhoging geleidelijk wordt toegepast op bestaande leden.

Update 17:57 | Netflix laat weten dat er een fout gemaakt is en de stijging minder fors is. Meer weten? Lees dan zeker het onderstaande artikel even! 

Die prijsstijging van Netflix? Ja, die is dus minder heftig dan we dachten!

Netflix gooit prijzen omhoog

Goed, dan nu het stukje informatie waar je voor komt: de nieuwe prijzen. Netflix gooit het standaard-abonnement, die de meeste van ons gebruiken, met €3 omhoog. Het meest uitgebreide abonnement, genaamd Premium, krijgt een prijsstijging van €2. Dat zorgt ervoor dat het aanbod van Netflix er op dit gebied als volgt uitziet:

  • Basic | €7,99 per maand
  • Standaard | €13,99 per maand
  • Premium | €15,99 per maand
Squid Game Netflix
Tijd voor het spel van je leven (Afbeelding: Netflix)

De verschillende abonnementen

Met het Basic abonnement krijg je toegang tot alle films en series, maar kun je ze slechts op één scherm tegelijk kijken. Daarbij is de content niet in HD te zien en is downloaden ook maar op één apparaat mogelijk.

Mensen met een Standaard abonnement kijken op twee apparaten tegelijkertijd en zijn in de mogelijkheid om de content ook op twee apparaten te downloaden. Het aanbod van Netflix is met dit abonnement wél in HD te bekijken.

Wil je alles uit de dienst halen, dan moet je het Premium abonnement nemen. Je kijkt dan tegelijkertijd op vier apparaten en download de content ook op zoveel telefoons of tablets. Het grootste voordeel is dat je de content van de dienst in een UHD-kwaliteit kunt bekijken.

Goeie zet van Netflix?

Waarom Netflix zijn prijzen voor het eerst in vier jaar tijd verhoogt is niet bekend. Of het een slimme zet is op dit moment ook nog niet. Het ligt er namelijk volledig aan wat de consument ervoor terugkrijgt. Als Netflix de verhoging gebruikt om meer internationale successen als Squid Game binnen te halen dan is dat als consument heel prettig.

Squid Game: 10 geniale easter eggs die alle gebeurtenissen al voorspelden

Al moeten we ook realistisch kijken naar wat de concurrentie, voor een veel lager bedrag per maand, te bieden heeft. Diensten als Amazon Prime Video en Disney+ geven de consument veel meer bekende titels dan Netflix dat op het moment doet.

Of de zet Netflix tegenwerkt zal de tijd ons leren, maar het is in ieder geval een zeer interessante beslissing te noemen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen