Ziggo doet er alles aan om vertrek HBO te voorkomen

Films & Series Jeroen Kraak 7 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

HBO komt met een eigen streamingdienst en dat kan nadelige gevolgen hebben voor Ziggo. Toch probeert de kabelaar HBO te behouden.

Het is misschien wel het grootste medianieuws van afgelopen week: HBO Max komt in 2022 naar Nederland. Het netwerk dat series als Game of Thrones en Westworld maakt, komt met een eigen streamingdienst naar Nederland. Tot nu toe zijn HBO-series te zien via het Movies en Series-pakket maar dat kan door de komst van de streamingdienst veranderen. Toch wil Ziggo nog niet de handdoek in de ring gooien.

Samenwerking tussen HBO en Ziggo krijgt nieuwe vorm

Ziggo bevestigt aan Want dat de samenwerking tussen HBO en de kabelaar in 2022 een nieuwe vorm zal krijgen vanwege de komst van HBO Max naar Nederland. Toch betekent het niet dat er automatisch geen HBO-content meer te zien zal zijn via het series-pakket.

De twee partijen zijn nog steeds met elkaar in gesprek: “We hebben samen de sterke intentie om de content van HBO beschikbaar te houden via Ziggo. De precieze vorm van de nieuwe samenwerking is nog niet bekend. De gesprekken hierover zijn in volle gang,” laat een woordvoerder van Ziggo weten.

Wat is het nut van de bedrijven?

De grote vraag is natuurlijk hoe deze vorm er uit zal gaan zien en vooral wat de meerwaarde is van HBO om hun content buiten hun streamingdienst om beschikbaar te maken. HBO wil natuurlijk dat mensen een abonnement afsluiten bij hun streamingdienst en als exclusieve titels ook gewoon bij Ziggo zijn te zien, hebben ze daarin concurrentie. Het lijkt dan ook niet heel waarschijnlijk dat HBO grote series nog steeds naar Ziggo wil brengen tenzij er een grote zak met geld tegenover staat.

Ziggo daarentegen zal er best wel wat voor over hebben om een goede deal met HBO er uit te slepen. Qua sportrechten voor Ziggo Sport heeft het al verschillende klappen te verwerken gekregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen