Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 7 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung is slecht bezig voor mensen die van een vast ritme houden

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, brengt Samsung de Galaxy S22-serie op een later moment uit dan je zou verwachten. Het lijkt er op dat het Zuid-Koreaanse bedrijf ruimte vrijmaakt voor de Galaxy S21 FE. Die Fan Edition komt er dus aan, zoals het er naar uitziet, maar dat gaat dan wel ten koste van de release van de Galaxy S22.

Normaliter is het zo dat de nieuwste Samsung Galaxy S-serie in januari of februari aangekondigd wordt en dan in maart te koop is. Maar dit jaar lijkt de smartphonefabrikant andere plannen te hebben. Mogelijk krijgt de Galaxy S21 FE voorrang op de S22-lijn, die daardoor dus op een later moment verschijnt.

Samsung Galaxy S22 verschijnt later?

De Samsung Galaxy S21 FE verschijnt nu dus mogelijk in januari. Waarschijnlijk besteedt het bedrijf er geen evenement aan en wordt het toestel aangekondigd via een persbericht. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het gerucht dat de Fan Edition in beperkte oplage verkrijgbaar zal zijn na zijn release.

Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy S21 FE (Afbeelding: Voice)

Het is onwaarschijnlijk dat Samsung zowel de S21 FE als nieuwe S22-lijn uitbrengt in januari. Dat kan voor verwarring zorgen en anders gaat het mogelijk ten koste van de omzet van de nieuwe lijn. Mocht de FE inderdaad komen, is het een logische stap om de Galaxy S22 voor enkele weken uit te stellen.

Waarom laat de S21 FE zo lang op zich wachten?

De Samsung Galaxy S21 FE zit al heel lang in de pijplijn. Naar verluidt moest de smartphone veel eerder verschijnen. Maar het zal niemand verbazen dat dit niet eerder lukte, vanwege aanhoudende chiptekorten. Dat is bijvoorbeeld ook de reden waarom we vorig jaar geen nieuwe Galaxy Note-smartphone zagen.

Dan rest de vraag nog waarom Samsung een Fan Edition wil uitbrengen, zeker met de nieuwe toestellen aan de horizon. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft zelf nog niets bekendgemaakt over beide toestellen, dus neem het nieuws met een korrel zout. Nog een paar maanden wachten en dan weten we het zeker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sammobile

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!