De iOS-app van Netflix komt (nog) niet naar de Mac

Apple Night 8 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

De missie van Apple om iPad-apps met Catalyst naar de Mac te brengen leek een droomscenario. Maar na de release van macOS Catalina gaan de zaken maar traag. Nu krijgen we ook nog bericht dat sommige verwachte apps helemaal niet naar Mac zullen komen. Zo heeft Netflix gezegd niet van plan te zijn om zijn iPad-app naar Mac te brengen.

Volgens Bloomberg is Netflix niet van plan om zijn iPad-app naar Mac te brengen – althans voorlopig niet. Er werd geen reden achter de beslissing gegeven, maar vroege tekenen wijzen erop dat ontwikkelaars zich “ongemakkelijk” voelen over de inspanningen van Apple om de kloof tussen iOS en Mac te overbruggen.

Netflix-app voor macOS komt – voorlopig – niet

Het zou zeker handig zijn om een ​​speciale Netflix-app op de Mac te hebben, maar het is absoluut geen halszaak. Je kan eenvoudig toegang krijgen tot de streaming-dienst via een browser naar keuze. Er is echter geen manier om films of tv-programma’s te downloaden voor offline weergave op de Mac. Vandaar dat een speciale app tot de verbeelding sprak. Maar Netflix zette vandaag dus een streep door die wensdroom.

Netflix op de iPad (klik/tap voor groter). (Afbeelding: The Verge)

Ontwikkelaars hebben problemen met de Catalyst

Het lijkt erop dat de nieuwe Catalyst-technologie van Apple, waarmee ontwikkelaars iPad-apps in Mac-versies kunnen transformeren, voor problemen zorgt bij de ontwikkelaars. Het gebrek aan ondersteuningsdocumenten voor Catalyst zou een belangrijke oorzaak van die frustratie zijn.

Tot nu toe is de lijst met iPad-apps die zijn overgeschakeld naar Mac kort. Waarschijnlijk zullen er de komende weken meer apps beschikbaar komen. Helaas zijn ook apps als Twitter, Asphalt 9 en DC Universe nog nergens te vinden. Dat is opvallend, omdat Apple hiermee juist adverteert op zijn macOS Catalina webpagina. Ook andere grote apps, zoals Netflix dus, zijn vooralsnog nergens te vinden.

➔ Meer lezen over macOS Catalina? Kijk dan eens naar dit overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen