De keiharde Pokémon retro-game die we dolgraag willen spelen

Games Jelle van Es 23 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Als liefhebber van Pokémon beleef je best wel mooie tijden. Eind vorig jaar hadden we een fijne remake van een oude game en begin dit jaar zagen met Legends: Arceus een compleet nieuwe manier waarop je de wereld kan verkennen.

In het verlengde daarvan krijgen we dit jaar een compleet nieuw avontuur in de reeks in de vorm van Pokémon Scarlet en Violet. Deze bouwt verder op het fundament dat Legends: Arceus heeft neergelegd. Daar kijken we naar uit. Toch zijn we minstens zo enthousiast geworden door dit fan-made project.

Pokémon in retro-stijl is tof

Het gaat om een fan die zich heeft laten inspireren op de art van Ken Sugimori. Die art werd gebruikt om de eerste Pokémon-game te maken en kent onder andere de welbekende ‘chubby’ Pikachu. Sinds die tijd is er veel veranderd in de wereld en ziet Pikachu er nu een stuk slanker en actiever uit. Toch laat de onderstaande video zien dat zo’n retro-aanpak van de game best goed kan werken. In een toffe visuele stijl zien we hoe een trainer door het begingebied van de game loopt. Daar vindt hij naast Pikachu bijvoorbeeld een Weedle en een Caterpie. Ook is er een andere trainer die waarschijnlijk met zijn Bug-varianten de strijd aan wil gaan.

De kans dat dit uiteindelijk een Pokémon-game gaat zijn is natuurlijk klein. Nintendo wil waarschijnlijk vooruitgaan met de reeks en daar hoort een meer moderne look bij. Toch kunnen wij ons enthousiasme niet onderdrukken wanneer we zoiets als de bovenstaande video zien.

Retro-account

Mocht je die Pokémon-video tof vinden, dan is het aan te raden om sowieso even het account te bezoeken. Daarop vind je bijvoorbeeld nog meer fanart van de games van weleer en is een klein feestje om door de tijdlijn te scrollen.

Nintendo Switch krijgt nieuwe Pokémon-game: dit moet je weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen