Nintendo Switch krijgt nieuwe Pokémon-game: dit moet je weten

Games Jelle van Es 28 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

De Nintendo Switch viert in maart zijn vijfde verjaardag. En in die tijd hebben we veel mooie games voorgeschoteld gekregen. Dit jaar staat er ook wat moois gepland. Afgelopen weekend werd met Pokémon Violet en Scarlet aangekondigd.

Pokémon Violet en Scarlet werden aangekondigd op de verjaardag van de serie. En het mooie is, dat ze al eind dit jaar voor de Nintendo Switch moeten komen. Mocht je het nieuws hebben gemist, dan zijn dit de belangrijkste dingen die je moet weten

Pokémon Violet en Scarlet op de Nintendo Switch

Pokémon Violet en Scarlet zijn de nieuwe generatie

In januari zagen we met Pokémon Legends: Arceus een compleet nieuw avontuur. Deze game neem je mee naar een setting uit het verleden en gaf je de mogelijkheid om vanuit een basis constant de wildernis in te gaan. Het was een beetje Monster Hunter-achtige game. En daarvoor zag je met Pokémon Shining Pearl en Briljant Diamond een remake van een oude game. Wat dat betreft moet je Violet en Scarlet zien als een vervolg op Sword en Shield. Het is alweer heel wat jaartjes geleden dat de game op de Nintendo Switch verscheen. Dit is dus het vervolg daarop.

Grote open wereld

Maar tegelijkertijd doen Pokémon Violet en Scarlet op de Nintendo Switch dingen anders. Men heeft waarschijnlijk geleerd van Pokémon Legends: Arceus. Want net als in die game krijg je een grote open wereld voorgeschoteld. Daarin kun je gaan en staan waar je wil. En daarin zie je dus ook de Pokémon los rondlopen. De kans is daarbij groot dat je qua gameplay hetzelfde voorgeschoteld krijgt als Arceus. Dat betekent dus dat je Pokémon voor je kan laten vechten, maar ook direct een Pokéball er op kan gooien om het beestje zo te vangen.

Een grote open wereld (Afbeelding: Nintendo)

Diverse dorpjes

Gelukkig doet Pokémon Violet en Scarlet op de Nintendo Switch ook dingen anders. Hoe goed ik Legends: Arceus ook vind, je mist het gevoel van de standaard-games. Wat dat betreft is het goed om te weten dat je in de game gewoon verschillende dorpjes kan betreden. Op die manier krijg je het idee dat je op een traditionele manier gyms afgaat en daar badges verzamelt.

Pokémon Violet en Scarlet op de Nintendo Switch
Een voorbeeld van een dorp (Afbeelding: Nintendo)

Spaanse invloeden in deze Nintendo Switch-game

Waar Sword en Shield games waren die een beetje Engelse invloed hadden, daar zou je kunnen zeggen dat Pokémon Violet en Scarlet op de Nintendo Switch het met Spaanse invloeden doet. Een lekker vrolijk zonnetje, palmbomen en plaza’s. Het heeft alles in zich om een glimlach op je gezicht te toveren.

Spaans uiterlijk (Afbeelding: Nintendo)

Drie starter-Pokémon zijn bekend

Met de aankondiging van Pokémon Violet en Scarlet op de Nintendo Switch zijn er ook drie nieuwe Pokémon aangekondigd. Het gaat om de Pokémon waarmee je kunt beginnen. Voor de gras-liefhebbers is er de gras-Pokémon Sprigatito. Vuurliefhebbers kunnen los met Fuecoco, een vuur-krokodil. En voor de water-liefhebbers is er Quaxly. Jawel, een eend-achtige Pokémon.

Pokémon Violet en Scarlet op de Nintendo Switch
Hieruit kun je kiezen (Afbeelding: Nintendo)

Dit jaar

En het mooie van dit alles, is dat je niet lang hoeft te wachten. Pokémon Violet en Scarlet op de Nintendo Switch staat namelijk gepland voor een release voor dit jaar. Daarmee krijg je dus een potentiële nieuwe topper voor de spelcomputer. Wil je meer lezen over gaming voor de Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Nintendo Switch: deze games verschijnen in maart 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen