De nieuwe James Bond-acteur lijkt bekend (en hier kan je hem van kennen)

Films & Series Lucas van de Wetering 19 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Kick-Ass-acteur Aaron Taylor-Johnson gaat Daniël Craig wellicht vervangen als de nieuwe James Bond. Hier kan je de acteur al van kennen.

Na vijftien jaar heeft Daniël Craig de rol van 007 achter zich gelaten. Het was een lange tijd gissen naar zijn vervanger, maar nu lijkt die dan toch eindelijk bekend te zijn. Niemand minder dan Aaron Taylor-Johnson neemt waarschijnlijk de rol van James Bond op zich nemen.

De Engelse Tabloid The Sun laat weten dat de acteur een formeel aanbod heeft gekregen voor de rol van James Bond en verwacht dat Taylor-Johnson de rol aan gaat nemen. James Bond is zeker niet zijn eerste rol: van deze films en series kan je Aaron Taylor Johnson al kennen.

Aaron Taylor-Johnson vóór James Bond

Aaron Taylor-Johnson, geboren als Aaron Perry Johnson, is een Britse acteur geboren in 1990. Taylor-Johnson begon op zijn zesde al met acteren. Hij had zijn eerste rol in een groot stuk al te pakken in 1999, hij speelde hier de zoon van Macduff in Macbeth. Een jaar later stond de acteur al op Broadway met All My Sons.

In 2003 werkte Taylor-Johnson al samen met grote acteurs zoals Jackie Chan en Owen Wilson, dit was voor zijn rol als de jonge Charlie Chaplin in Shanghai Knights. Het duurde niet lang voordat de acteur zijn eerste grote prijs binnen had. In 2009 won Aaron Taylor-Johnson de Empire Award voor beste nieuwkomer voor zijn rol als John Lennon in Nowhere Boy.

De nieuwe James Bond acteur is bekend, en hier kan je hem van kennen
Aaron Taylor-Johnson in Kick-Ass (Afbeelding: Lionsgate)

Sindsdien is Aaron Taylor-Johnson voor meerdere prijzen genomineerd en heeft hij er zelfs een paar gewonnen, zoals een Golden Globe in 2017. De acteur is ook in veel bekende films verschenen, zoals Kick-Ass, Avengers: Age of Ultron, Godzilla en Bullet Train.

Andere 007-opties

Aaron Taylor-Johnson was lang niet de enige kanshebber voor James Bond bij de fans, er zijn veel acteurs voorbijgekomen in de geruchtenmolen. Een van de meest genoemde Bond-kanshebbers was The Suicide Squad-acteur Idris Elba. Hij is Brits, lang en zeker geen lelijke man. Veel zagen de acteur ook dan ook als een goeie Bond-kandidaat.

Ook Superman zelf is een vaak genoemde naam voor de rol van 007. We hebben het hier natuurlijk over Henry Cavill. Naast dat hij er gewoon uitziet als een goeie Bond, heeft Cavill ook wel eens eerder auditie gedaan voor de rol. Maar toen verloor hij net van Daniël Craig. Veel fans wilde dat de Superman-acteur het nu, 16 jaar later, nog een keer ging proberen.

Voor een bekend personage zoals James Bond zijn er altijd veel kandidaten. Om nog een paar oud-kanshebbers te noemen; Theo James, Taron Egerton, Regé-Jean Page, Austin Butler en Robert Pattinson.

Toch lijkt Aaron Taylor-Johnson zeker geen slechte optie voor James Bond. Hij heeft al laten zien dat hij een geheim agent kan spelen in Bullet train. Het is nu eerst nog afwachten of de acteur de rol van 007 aanneemt, maar de kans hierop is zeer groot. Want wie wijst er nou een iconische rol als James Bond af?

Android-gebruikers de sjaak door malware die zelf nadenkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen