De Slimste Mens: kijkers gaan los over domheid kandidaten

Films & Series Jeroen Kraak 20 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De Slimste Mens is weer terug op de buis. In de quiz testen BN’ers hun algemene kennis, maar die is in sommige gevallen niet heel hoog.

Al jaren weet De Slimste Mens veel mensen voor de televisie te krijgen. De quiz heeft daarom ook een bijzonder hoog afbreukrisico. Kandidaten kunnen flink afgaan als ze de antwoorden op simpele vragen niet kunnen beantwoorden. De quiz is nog maar net iets meer dan een week bezig, maar Twitter gaat nu al helemaal los over het niveau van de deelnemers.

Kritiek op Twitter tijdens De Slimste Mens

Hoewel je normaal verwacht dat het anonieme accounts losgaan op Twitter, zijn het bij berichten over de Slimste Mens gewoon normale accounts, zoals het eigenlijk gewoon hoort. Ook bekend Nederland mengt zich in de discussie. Zo is Henk Spaan verbaasd over het gebrek aan intelligentie van Volt-leider Laurens Dassen.

Ook Vanessa Ackah kwam er op social niet goed van af. De deelneemster kwam samen met Dassen in de eliminatieronde terecht. Overigens ging de kritiek bij Ackah niet alleen over de kennis tijden De Slimste Mens, ook tactisch in de finale maakte ze niet de beste keuzes.

Ook Maarten krijgt de wind van voren

Overigens blijft de kritiek niet alleen bij de deelnemers van De Slimste Mens, ook de eenkoppige jury onder leiding van Maarten van Rossem wordt op de vingers getikt. Dat is wel met een knipoog. Heel Oldenzaal was namelijk verbolgen dat de stad niet werd genoemd als Hanzestad. Tja, als inwoner van het plaatsje moet je toch ergens je trots vandaan halen. Gelukkig gaat dit wel op een leuke manier en niet vaak de haat die je op social media ziet.

Wil je jezelf ergeren voor de buis, of zelf je kennis testen? De Slimste Mens is elke maandag tot en met vrijdag te zien op NPO 2 om 20.40 uur. Bovendien kun je de afleveringen ook terugkijken via NPO Start.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!