De Snelle Hap: het grootste (tech)nieuws van maandag 6 maart

Tech Mark Hofman 6 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Vandaag in De Snelle Hap: iPhone 15 Pro belooft veel goeds, Samsung loopt achter met zijn opvouwbare smartphone, de ideale tips om snel in slaap te vallen én een opvallende situatie rondom Creed III.

Welkom bij De Snelle Hap: dé rubriek waarmee je in no time op de hoogte bent van alles rondom technologie, popcultuur en wetenschap. De redactie van WANT verzamelt van maandag t/m vrijdag het grootste nieuws en gooit het om 17:00 uur sharp voor je in een overzicht. Maakt niet uit of wij nu degene zijn die het melden of een andere partij: als jij up-to-date bent, zijn wij blij.

De Snelle Hap: het grootste (tech)nieuws van maandag 6 maart

Maandag 6 maart 2023 is de dag waarop we weer een hoop ontwikkelingen rondom technologie, pop-culture en wetenschap voorbij hebben zien komen. Zo lazen we vandaag een uiterst interessant artikel op The Verge rondom ChatGPT, maar lekte er ook een onderdeel van de nieuwe iPhone 15 Pro uit.

Daarnaast voorzagen we kleine problemen voor Samsung, kwam Chris Rock naar Netflix én schreef Metro over handige tips rondom slapeloosheid. Dit is De Snelle Hap van maandag 6 maart 2023:

Gelekt beeldscherm iPhone 15 Pro is goed nieuws | One More Thing

Afgelopen weekend lekte het beeldscherm van de iPhone 15 Pro, met behulp van Chinese media, uit. Het gaat om foto’s en video’s van het paneel dat Apple later dit jaar waarschijnlijk gebruikt.

Klinkt misschien niet heel spannend, maar er valt wel iets uit op te maken. Naast het feit dat het Dynamic Island van de iPhone 14 dit jaar ook op de twee reguliere modellen te vinden zal zijn, lijken ook de schermranden aanzienlijk dunner. En over de rand te vallen.

Op onze zusterwebsite One More Thing vertellen we je meer.

iPhone 15 Pro komt er zo uit te zien volgens gelekt document
BAM (Afbeelding: Bilibili)

Samsung staat 1-0 achter met opvouwbare smartphone | WANT

De Samsung Galaxy Z Fold 5, de opvouwbare smartphone die later dit jaar verschijnt, staat eigenlijk al met 1-0 achter op de concurrentie. Het Zuid-Koreaanse The Elec meldt namelijk dat er op het gebied van duurzaamheid nog wel iets te winnen valt.

Waar concurrenten als Oppo en Honor hun toestellen bestendig maken tegen 400.000 vouwen per toestel, lijkt Samsung genoegen te nemen met de helft. Waarom dat erg is vertellen we je in het onderstaande artikel:

Samsungs volgende opvouwbare smartphone staat nu al 1-0 achter

Chris Rock geeft Will Smith klap terug op Netflix | Manners

Chris Rock kreeg het vorig jaar, tijdens de Oscars van 2022, zwaar te verduren. Na een verkeerde grap stapte Will Smith het podium op om de comedian een klap in het gezicht te geven. Hoewel er veel ophef ontstond en Smith het zwaar te verduren kreeg, bleef het vanaf de kant van Rock vrij stil.

In een gloednieuwe special op Netflix brengt de comedian daar verandering in. Noah Korevaar, redacteur van onze collega-website Manners, vertelt je er alles over in zijn artikel.

Nieuwe hoesjes iPhone 14 lekken uit | One More Thing

Apple lijkt zich klaar te maken voor het lenteseizoen. Het Amerikaanse bedrijf doet dit doorgaans door nieuwe hoesjes op de markt te brengen voor zijn iPhone-modellen. Dit jaar is dat niet anders, want online lekken de nieuwe beschermengels voor de Apple-smartphone alvast uit.

Benieuwd welke kleuren we er allemaal bij krijgen? Jeroen vertelt het op zusterwebsite One More Thing!

Apple komt met nieuwe iPhone-hoesjes: deze kleuren kun je verwachten

Waarom Sylvester Stalone niet te zien is in Creed III | WANT

Sinds vorige week zijn we in Nederland in de mogelijkheid om te genieten van Creed III: de nieuwe film uit de gelijknamige franchise met Michael B. Jordan in de hoofdrol. Maar wacht eens even. Was er niet nog een andere bekende acteur bij betrokken?

De derde film uit de franchise moet het zonder Sylvester Stalone doen. Sterker nog: zijn personage lijkt in de gloednieuwe film compleet van de aardbodem te zijn verdwenen. Waarom? Dat vertelt WANT-redacteur Dunke van Boekel je met liefde!

Creed III, Michael B. Jordan, Sylvester Stalone, Rocky
Rocky Balboa en Adonis Creed. (Afbeelding: MGM)

Drie tips om sneller in slaap te kunnen vallen | Metro

Slapen is hemels. Mits het je natuurlijk lukt, want wakker liggen in de nacht is alles behalve genieten. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt veranderen in je leven, waardoor je dit iets beter kunt voorkomen.

Onze collega’s van Metro vertellen je precies welke zaken dat zijn. Check hun bevindingen hier.

Elektrische auto heeft verborgen kosten die bijna iedereen over het hoofd ziet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen