Net als Apple en Samsung gaat Xiaomi nu ook voor titanium

Smartphones Lucas van de Wetering 12 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De Xiaomi 14  Ultra moet het nieuwe vlaggenschip worden van het Chinese merk. De Ultra-versie krijgt een feature die we eerder al bij de iPhone en Samsung zagen.

Nadat Apple de titanium iPhone 15 pro bracht, volgde Samsung die trend met de Galaxy S24 Ultra. Andere merken zullen dan ook niet achterblijven. Een van deze wordt wellicht Xiaomi.

Nu de lancering van de Xiaomi 14 Ultra steeds dichterbij komt, verwachten steeds meer mensen dat deze gepaard zal komen met een ultra-versie. En deze variant zou wel eens heel goed gemaakt kunnen zijn van titanium, net zoals de iPhone en Samsung Galaxy S24 Ultra.

De iPhone 15 Pro en Samsung Galaxy S24 Ultra achterna

Er is nog niet veel informatie beschikbaar over de onaangekondigde Xiaomi 14 Ultra. Wel zijn er veel geruchten. Zo kunnen we verwachten dat de 14 Ultra niet helemaal van titanium zal zijn, maar dat Xiaomi zal kiezen voor een titanium midframe. Op deze manier krijgt het bedrijf de kans om dezelfde strategie te gebruiken als bij de gewone 14. Deze werd eerder al gelanceerd in China.

Xiaomi brengt dan mogelijk naast de ‘gewone’ 14 Ultra een speciale versie uit die helemaal gemaakt is van titanium. Speciaal voor de mensen die het niet erg vinden om wat extra geld uit te geven aan een telefoon. Dan wordt het dus helemaal zoals de iPhone 15 Pro en de Samsung Galaxy S24 Ultra.

Xiaomi gaat iPhone en Samsung achterna met deze nieuwe feature
Weltzar in beeld. (Afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

Wat is Xiaomi nog meer van plan?

De specificaties van de nieuwe Xiaomi 14 lijken ondertussen ook al gelekt. Die verschillen dan weer wat van de iPhone 15 Pro en Samsung Galaxy S24 Ultra. Zo verwacht het doorgaans goed ingevoerde 91Mobiles drie verschillende varianten verwacht op basis van opslag. Een versie met 12GB RAM + 256GB opslag, een met 16GB + 512GB en een variant met 16GB + 1TB. Onder de motorkap zit dan de Snapdragon 8 Gen 2 processor.

Android Headlines gaan zelfs nog een stapje verder. Het medium meldt dat we een 6.73-inch QHD+ AMOLED LTPO scherm mogen verwachten met een 120Hz refresh rate. Daarnaast kan je volgens hen ook rekenen op een set van een aantal 50 megapixel camera’s aan de achterkant.

Of de Xiaomi 14 Ultra echt kan concurreren met de iPhone 15 Pro en Samsung galaxy S24 Ultra zien we dus vermoedelijk aan het einde van de maand, als de smartphone mogelijk gelanceerd wordt.

Na Apple en Samsung heeft Xiaomi nu ook Tesla en Polestar in het vizier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen