DeLorean als elektrische auto: dit is wanneer hij onthuld wordt

Elektrische auto's Jelle van Es 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Door zijn rol in Back to the Future is de DeLorean een redelijke legendarische auto geworden. Zeker met zijn deuren die als vleugels omhoog gingen vielen op. Later zagen we dat terug bij de Tesla.

Ondanks zijn succes in de film, is de DeLorean uiteindelijk in de vergetelheid geraakt. Toch zijn er verschillende pogingen gedaan om het merk nieuw leven in te blazen. Het nieuwste project betreft een elektrische auto.

De DeLorean als elektrische auto

Of het deze keer gaat lukken om de DeLorean op de markt te brengen, dat is nog even de vraag. Toch waagt het bedrijf dat nu de rechten van de auto heeft zich er aan. Via Twitter laat het bedrijf weten dat er een nieuw model aankomt. Maar daar moeten we nog wel even op wachten. Tijdens de Pebble Beach Concours d’Elegance op 18 augustus van dit jaar, wil men een concept car tonen. En dan is het natuurlijk maar de vraag of er een uiteindelijk product van op de markt komt.

Het is niet voor het eerst dat de DeLorean Motor Company van zich laat horen. Eerder liet het bedrijf al weten dat er aan gewerkt wordt. Maar dat deed het eigenlijk ook al in 2016 met een teaser video. En daar kwam uiteindelijk niks van terecht. Wat dat betreft is het echt de vraag of er nu wel iets gaat gebeuren. Zo is het zeer onwaarschijnlijk dat het huidige bedrijf het budget heeft om daadwerkelijk een auto op de markt te brengen. Laat staan in grote hoeveelheden.

Hopelijk ongelijk

Hopelijk heb ik ongelijk en weet men in augustus de auto te presenteren met het nieuws dat hij op de markt wordt gebracht. Tot die tijd kijken we de klassieke films graag nog een keertje terug.

Back to the Future: ‘iconische DeLorean keert terug als elektrische auto’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!