Met Rainbow Six Mobile wil Ubisoft meer gamers aanspreken

Games Jelle van Es 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Met Rainbow Six Siege heeft Ubisoft een grote hit in handen, die echt alweer een paar jaar lang scoort. De game blijft heerlijk om te spelen en op het gebied van esport is het een uitstekende titel. Toch wil men meer.

Daarom heeft het nu Rainbow Six Mobile aangekondigd. Siege ontbreekt in de naam van deze game, maar het is in principe gewoon de mobiele versie van de populaire game. En daarmee kunnen dus nog meer gamers kennismaken met de gameplay.

Rainbow Six Mobile voor je smartphone

Rainbow Six Mobile wordt gemaakt door Ubisoft Montreal. In die studio wordt ook aan Siege gewerkt, maar volgens Justin Swan, de creative director van de game, gaat het hier om een nieuw team dat specifiek aan de smartphone versie werkt. Wel wordt er hier en daar samengewerkt om op die manier de maps zo goed mogelijk over te zetten. Welke maps je precies mag verwachten in de mobiele versie, dat is niet bekend. Wel werd in de presentatie de maps Border en Bank specifiek genoemd, maar uiteindelijk zullen er meer zijn.

Rainbow Six Mobile
Zo moet het er uit zien (Afbeelding: Ubisoft)

Verder wil men dat de gameplay van Rainbow Six Mobile zo goed mogelijk lijkt op de ervaring die je nu met Siege hebt. Dat betekent bijvoorbeeld dat je met bekende operators speelt. Elke operator heeft zijn eigen loadout en belangrijker: zijn eigen ability. Deze kun je gebruiken om jezelf en je team bepaalde voordelen te geven. Want het gaat nog altijd om twee teams in de vorm van de Attackers en de Defenders, die beide hun eigen doelen hebben. Ook is het belangrijk om tactisch te spelen. wie door de destructieve muren naar binnenstormt, wordt in de game waarschijnlijk snel afgemaakt.

Goed samenwerken (Afbeelding: Ubisoft)

Controls

De grote vraag die je waarschijnlijk hebt met een game als Rainbow Six Mobile, is hoe het speelt. Nou, dat hebben we nog niet zelf gedaan, dus het antwoord moeten we nog een beetje schuldig blijven. Wel geeft de ontwikkelaar een voorbeeld van Tactical Focus. Dat is wanneer je inzoomt met je wapen. Als je dat doet en iemand bevindt zich in jouw reticle, dan maak je automatisch een geraakt schot. Hopelijk kun je op die manier de game goed spelen met een touchscreen. Wanneer de game uitkomt, dat is nog niet bekend, maar er moet binnenkort wel een testperiode komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen