Deze spannende Netflix-serie schopt Dahmer van de troon

Films & Series Dennis Mons 20 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dahmer opgepast: er is een nieuwe serie op Netflix die ongekend populair is. The Watcher is een spannende serie die enorm veel mensen op het puntje van hun stoel heeft.

Vanuit het niets dook deze week The Watcher op in de top tien lijst van FlixPatrol. Mensen zijn en blijven blijkbaar toch continu gefascineerd door het true crime-genre.

Netflix scoort weer goed met The Watcher

The Watcher knalt de gruwelijke maar intrigerende serie Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story dus naar een tweede plaats, en dat is indrukwekkend. De serie over de massamoordenaar heeft een aantal weken op plek één gestaan.

Deze serie op Netflix begint ogenschijnlijk schattig. Een stel, Nora en Dean Brannock (gespeeld door Naomi Watts en Bobby Cannavale) betrekt een schattig typisch Amerikaans huis in Westfield, New Jersey. In eerste instantie zitten ze prima op hun plek, tot ze mysterieuze brieven ontvangen door iemand die zich The Watcher noemt. Het moge duidelijk zijn dat deze persoon niet bepaald goede bedoelingen heeft.

Een van de meest intrigerende feiten van deze Netflix-serie is dat het gebaseerd is op waargebeurde zaken. Er was daadwerkelijk een stel (Maria en Derek Broaddus) die in eerste instantie door The Watcher werden verwelkomd, maar vervolgens werden gestalkt. Over de kwestie is zelfs een artikel verschenen in de New York Times.

Ondanks recensies goed bekeken

Toegegeven: het is niet alsof de serie enorm hoge cijfers scoort op recensiesites. Op Rotten Tomatoes geven filmexperts de serie 44%. Het publiek geeft het 40%. Da’s dus niet best, maar het weerhoudt Netflix-kijkers er toch niet van om erop te klikken.

De morbide fascinatie overheerst dus, aangezien de film Blood Work ook ineens hoog op de lijsten opduikt in de Verenigde Staten. Deze komt maar liefst uit 2002 en is niet bepaald een hele goede film met Clint Eastwood.

Hoe dan ook komen mensen weer aan hun trekken op Netflix als het gaat om angstaanjagende series en films. En mocht je deze twee al hebben gezien, dan hebben we hier nog tien uitstekende horrorfilms voor je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!