Deze veertien Pokémon lijken exact op de dieren waarop ze zijn gebaseerd

Games Rutger Houweling 10 nov 2014
Leestijd: 4 minuten

Wie Pokémon kijkt, of heeft gekeken, heeft snel door dat de meeste van deze fantasiefiguren lijken op echte dieren of planten. Zo kun je Pikachu het beste beschrijven als een muis of een konijn en Pidgey als een duif. Dit zijn vrij duidelijke voorbeelden, maar er zijn ook Pokémon die lastiger te plaatsen zijn. Welk dier past bijvoorbeeld het beste bij de Pokémon Poliwag? De onderstaande veertien Pokémon zijn allemaal afgeleid van bestaande dieren en planten. Maar in deze gevallen lijkt het bestaande dier of plant bijna exact op de bijbehorende Pokémon. Zit jouw favoriete Pokémon ertussen?

 

Caterpie

Caterpie verschijnt al in één van de eerste afleveringen van Pokémon. De naam Caterpie lijkt al op het Engelse woord voor rups. Toch is Caterpie niet zomaar van een rups afgeleid. Deze Pokémon lijkt namelijk bijna exact op de Papilio canadensis rups. Deze heeft precies dezelfde oranje antenne op z’n voorhoofd. Ook lijkt het alsof deze rups dezelfde ogen heeft als Caterpie, maar dit zijn enkel vlekken aangezien de rups kijkt met z’n antenne.

 

Poliwag

Poliwag heeft natuurlijk wat weg van een kikkervisje. Maar wat is die rare spiraal op z’n buik? Je zou denken dat dit voor de lol is gedaan om het diertje meer aantrekkelijk te maken. Toch bestaat er echt een kikkervisje met een spiraal op z’n buik. Deze spiraal is het darmstelsel van het diertje en deze is zichtbaar doordat de buik doorzichtig is.

 

Vileplume

De bloembladeren op het hoofd van Vileplume zijn bij de echte bloem natuurlijk niet zo groot. Of wel? Vileplume is gebasseerd op de Rafflesia arnoldii bloem, dit is de grootste bloem in de wereld. Waar Vileplume als Pokémon niet zo zeldzaam is is deze bloem dat zeker wel.

 

Krookodile

De vertaalslag van Krookodile naar een krokodil is misschien niet zo moeilijk. Deze Pokémon heeft dezelfde lange snuit met bobbel als de Gharial. Dit is een krokodilsoort die je voornamelijk in India zult tegenkomen. De Pokémon lijkt bijna letterlijk op de Gharial afgezien van de kleur en het feit dat de Pokémon op z’n achterpoten staat.

 

Mudkip

Als je op de Gameboy Pokémon Ruby, Sapphire of Emerald hebt gespeeld ken je Mudkip als Pokémon die je kon kiezen zodra je start. Mudkip lijkt zelf ook erg op de Pokémon Wooper en daarom is het aannemelijk dat beide zijn gebaseerd op een Axolotl.

 

Gorebyss

De lange en puntige Gorebyss lijkt het meeste op de lang-neus Chimera. Dit dier gebruikt z’n lange snuit met veel zenuwuiteinden om kleine visjes te vinden op de bodem. In de eerste rugvin zit een kleine voorraad gif om vijanden af te wenden. Gorebyss en Chimera lijken bijna exact op elkaar afgezien van de kleur.

 

Luvdisc

Luvdisc lijkt één van de meest simpele Pokémon en daarom is het bijna niet voor te stellen dat-ie niet is verzonnen. Luvdisc lijkt namelijk het meest op de kussende gourami vis. Dit is een tropische zoetwatervis die voornamelijk in Thailand en Indonesië voorkomt.

 

Magikarp

Magikarp is één van de meest verraderlijke Pokémon. Het lijkt een nutteloze vis, maar zodra-ie evalueert heb je een serieus probleem. Gyarados is namelijk niet zo nutteloos en zelfs doodeng. In het Engels wordt deze vis de Rockfish genoemd, maar als je de steenvis zoekt krijg je een ander resultaat. We zouden trouwens de echte variant van Magikarp ook niet graag tegenkomen.

 

Chatot

Chatot heeft het meeste weg van een parkiet. Een papegaai zou ook nog kunnen, maar de muzieknoot op z’n kop verwijst eerder naar een parkiet. De parkiet in kwestie lijkt er niet exact op, maar de gelijkenis is nog steeds goed duidelijk.

 

Victreebel

Waarschijnlijk heb je ook vaak gezien hoe James van Team Rocket verdween in de bek van zijn geliefde Victreebel. Dit is een logische grap aangezien Victreebel het meeste op de vleesetende Pitcher plant lijkt.

 

Sandslash

Sandslash en Sandshrew lijken het meeste op de pangolin of ook wel ‘schubdier’ genoemd. Dit dier komt voornamelijk voor in Afrika, waar-ie overigens ook bedreigd wordt. Zo wordt het vlees als delicatesse gegeten en wordt er kleding van gemaakt. Dat kun je bij de Pokémon beter niet proberen.

 

Drowzee

Een Tapir zal je misschien niet hypnotiseren, maar dat is wel waar Drowzee het meeste op lijkt. In het echt zitten de vlekken alleen omgekeerd. Een volwassen tapir heeft een witte rug en zwarte poten en kop.

 

Shellos

Deze pokémon lijkt bijna exact op de zeenaaktslak die je in de buurt van de Fiji-eilanden kunt vinden. Deze Chromodoris lochi lijkt wel alsof-ie door iemand ingekleurd is.

 

Stunfisk

Stunfisk lijkt het meeste op deze platvis. Deze vis begraaft zich en kan met z’n ogen en mond aan de bovenkant razendsnel z’n prooi spotten en vangen. Gelukkig lijkt de Pokémon een stuk liever dan de werkelijke vis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen