Jelle van Es
Jelle van Es Games 23 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Digitale winkels voor PlayStation 3, Portable en Vita sluiten hun deuren

De PlayStation 5 is inmiddels de meest sexy spelcomputer die je kunt scoren. En de PlayStation 4 doet het ook nog lekker. Maar mocht je nog oldschool een 3 in huis hebben staan, dan is er slecht nieuws

Volgens TheGamer heeft Sony het plan om eind deze maand aan te kondigen dat de digitale winkels voor de PlayStation 3, Portable en Vita gesloten worden. Dit zou over een paar maanden worden doorgevoerd.

Einde voor digitale PlayStation-games

Op 2 juli zouden de digitale winkels van de PlayStation 3 en de Portable gesloten worden. De Vita wordt nog iets langer in leven gehouden, maar op 27 augustus zal ook de digitale winkel aldaar gesloten worden. Vanaf dat moment zou het niet meer mogelijk zijn om digitale games en DLC aan te schaffen. Wat dat gaat betekenen voor games die je wel hebt aangeschaft, maar niet op de hardeschijf passen, dat is niet bekend.

PlayStation Vita
PlayStation Vita (Afbeelding: Sony)

Ook al is dit jammer, het is wel zo dat de verschillende PlayStation-spelcomputers en handhelds hun beste tijd hebben gehad. De Portable kwam bijvoorbeeld al in 2005 uit en de meeste games voor die handheld kwamen nog fysiek om de gekke UMD-schijfjes. De Vita komt uit 2011 en deed het met memorycards, vergelijkbaar met wat we nu hebben met de Nintendo Switch. En de PlayStation 3 kwam uit in 2006 en werd in 2013 opgevolgd door de 4.

Wisselende successen

Van deze PlayStation’s was de 3 het meest succesvol. Die wist in zijn levensduur 87 miljoen keer verkocht. Ook de Portable is succesvol geweest met 81 miljoen verkochte exemplaren. Wat dat betreft deed de Vita het minder. Die zou tussen de 10 en 15 miljoen verkochte exemplaren gekend. Daarmee wordt de handheld gezien als een flop. Het was echter wel de eerste keer dat je een console-ervaring op een handheld kon beleven. Iets dat we nu nog doen met de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

De vijf mooiste games om nu op de PlayStation 5 te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Digitale winkels voor PlayStation 3, Portable en Vita sluiten hun deuren
Sluiten